ТЕМА №2.1 (КОФ-1)

2.1. Підтема: Обслуговування іноземних відвідувачів. Організація виробництва та обслуговування.

Додано: 25 травня 2020
Предмет: Англійська мова
Тест виконано: 6 разів
14 запитань
Запитання 1

Determine the type of restaurant by description: large menu, not fancy, casual dining, single dishes, relaxe

варіанти відповідей

fast-food

cafeteria

bistros and brassiere

pub

Запитання 2

Determine the type of restaurant by description: cold food? coffee and other beverages, without table service.

варіанти відповідей

pub

coffeehouse

casual restaurant

fast-food

Запитання 3

Table linen is:

варіанти відповідей

utensils with soft figures

cloth, napkins and towels. 

special requirements 

Запитання 4

Choose the right word: I’d like a ____ of coffee.

варіанти відповідей

cup

glass

mug

Запитання 5

Choose the right word: Would you like a _____ of lemonade?

варіанти відповідей

cup

jar

glass

Запитання 6

Which word is the most appropriate with: bread

варіанти відповідей

piece, bit, slice

cup, jar, bottle

dozen, pair, pack

Запитання 7

What can you say about salad utensils? 

варіанти відповідей

is a special subjects

is the spoons of general using which made in the form of third prongs

knife, a fork and a spoon

Запитання 8

How to cut and lay out a whole piece of cheese?

варіанти відповідей

without a knife – fork on a porcelain tray

with a fork 

with a knife – fork on a porcelain tray

Запитання 9

Mention the right content of menu in the restaurant.

варіанти відповідей

STARTERS, ENTRÉE, DESSERT, DRINKS

MAIN COURSE, DESSERT, DRINKS

COURSE, DRINKS, DESSERT

Запитання 10

Find a list of starters.

варіанти відповідей

burger, salad, macaroni

croquettes, bruschetta, canape

cake, ice-cream, cupcake

Запитання 11

In which line do we use only "many"?

варіанти відповідей

melon, banana, cream

carrot, apple, egg

tomato, pepper, milk

Запитання 12

What is dessert sauce?

варіанти відповідей

fruits, sweets, jelly

sour cream, milk, butter

jam, caramel,chocolate, ganache, custard

Запитання 13

Choose the correct amount of using quantities of food.

варіанти відповідей

a roast of meat, a pot of coffee, a whole fish

a dish pasta , a bowl of rice, a mug beer

a pound of butter, a bar of chocolate, a loaf of bread, a jar of honey

Запитання 14

How to serve the soup course?

варіанти відповідей

is usually served before the appetizer or in place of an appetizer in a small soup bowl and eaten with a rounded soup spoon

usually served on small appetizer plates 

on a small appetizer plate with a dedicated dessert spoon or fork

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест