Тема 2. Кондитерські вироби та мед (ППТ, 3р) Частина 1.

Додано: 13 лютого
Предмет:
16 запитань
Запитання 1

Продукт, одержаний уварюванням до щільної або мазкої консистенції плодово-ягідного пюре з цукром з додаванням або без додавання харчового пектину і кислот

варіанти відповідей

варення

повидло

желе

джем

Запитання 2

Продукт з плодів і ягід, уварених з цукром з додаванням або без додавання желеювальних соків або харчового пектину. На відміну від варення джем має желеподібну консистенцію, а плоди і ягоди в ньому розварені

варіанти відповідей

варення

повидло

желе

джем

Запитання 3

Продукт желеподібної консистенції, що готується уварюванням фруктово-ягідного пюре або водного розчину агару, агароїду, пектину або інших желеутворюючих речовин з цукром

варіанти відповідей

мармелад

желе

пастила

зефір

Запитання 4

Кондитерські вироби піноподібної структури, які одержують шляхом збивання фруктово-ягідного пюре з цукром і піноутворювачем, з додаванням або без додавання желеутворюючої основи. Особливістю їх виробництва є застосування піноутворювача і збиття маси.

варіанти відповідей

мармелад

пастильні вироби

цукати

повидло

Запитання 5

Здобне печиво залежно від способу приготування і рецептури підрозділяють на:

(оберіть зайвий варіант)

варіанти відповідей

пісочне

збивне

горіхове

затяжне

сухарі

типу тістечок

Запитання 6

Вироби пряно-солодкого смаку, м'якої консистенції

варіанти відповідей

печиво

пряники

вафлі

тістечка

Запитання 7

Штучні вироби різноманітної форми і порівняно невеликого розміру, виробляються за рецептурами тортів

варіанти відповідей

торти

кекси

тістечка

ромові баби

Запитання 8

Висококалорійні кондитерські вироби, випечені із здобного тіста, з різноманітною зовнішньою обробкою.

варіанти відповідей

торти

кекси

тістечка

пряники

Запитання 9

Вироби із здобного дріжджового тіста. Випікають їх в конусоподібних ребристих або циліндрових формах, потім просочують цукровим сиропом з ромовою есенцією, зверху глазурують помадною масою

варіанти відповідей

ромові баби

тістечка

торти

рулети

Запитання 10

Неприпустимий дефект шоколаду, такий як цукрове посивіння виражається

варіанти відповідей

Утворення кристалів какао-масла на поверхні виробів внаслідок недотримання режиму темперування шоколадної маси в процесі виробництва або умов зберігання. В процесі зберігання шоколаду при підвищеній температурі (біля 30°С), а також попадання прямого сонячного проміння відбувається плавлення какао-масла, яке при пониженні температури твердне у вигляді крупних кристалів на поверхні шоколаду. 

З'являється унаслідок різких коливань температури, які спричиняють на поверхні шоколаду конденсацію вологи, в якій розчиняється цукор. Після випаровування вологи кристали цукру на поверхні утворюють сірий наліт.

Запитання 11

Існують декілька видів обробки карамелі.  Дражирування - це...

варіанти відповідей

покриття поверхні карамелі шаром з жиру, воску, парафіну

нанесення на поверхню карамелі тонкого шару шоколадної або жирової глазурі

покриття поверхні карамелі тонкою дрібнокристалічною цукровою шкірочкою

обробка поверхні виробів сиропом, потім цукровою пудрою і глянцем

покриття поверхні карамелі цукром-піском або цукровою пудрою в суміші з какао-порошком

Запитання 12

Карамель залежно від рецептури і способу приготування класифікують на:  

(оберіть зайве)

варіанти відповідей

льодяникову

молочну

фруктову

з начинками

Запитання 13

Існують декілька видів обробки карамелі. Контирування - це...

варіанти відповідей

покриття поверхні карамелі шаром з жиру, воску, парафіну

нанесення на поверхню карамелі тонкого шару шоколадної або жирової глазурі

покриття поверхні карамелі тонкою дрібнокристалічною цукровою шкірочкою

обробка поверхні виробів сиропом, потім цукровою пудрою і глянцем

покриття поверхні карамелі цукром-піском або цукровою пудрою в суміші з какао-порошком

Запитання 14

Існують декілька видів обробки карамелі. Глянсування - це...

варіанти відповідей

покриття поверхні карамелі шаром з жиру, воску, парафіну

нанесення на поверхню карамелі тонкого шару шоколадної або жирової глазурі

покриття поверхні карамелі тонкою дрібнокристалічною цукровою шкірочкою

обробка поверхні виробів сиропом, потім цукровою пудрою і глянцем

покриття поверхні карамелі цукром-піском або цукровою пудрою в суміші з какао-порошком

Запитання 15

Існують декілька видів обробки карамелі. Обсипання - це...

варіанти відповідей

покриття поверхні карамелі шаром з жиру, воску, парафіну

нанесення на поверхню карамелі тонкого шару шоколадної або жирової глазурі

покриття поверхні карамелі тонкою дрібнокристалічною цукровою шкірочкою

обробка поверхні виробів сиропом, потім цукровою пудрою і глянцем

покриття поверхні карамелі цукром-піском або цукровою пудрою в суміші з какао-порошком

Запитання 16

Існують декілька видів обробки карамелі. Глазурування - це...

варіанти відповідей

покриття поверхні карамелі шаром з жиру, воску, парафіну

нанесення на поверхню карамелі тонкого шару шоколадної або жирової глазурі

покриття поверхні карамелі тонкою дрібнокристалічною цукровою шкірочкою

обробка поверхні виробів сиропом, потім цукровою пудрою і глянцем

покриття поверхні карамелі цукром-піском або цукровою пудрою в суміші з какао-порошком

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест