Тема 2. Кондитерські вироби та мед (ППТ, 3р) Частина 2.

Додано: 13 лютого
Предмет:
16 запитань
Запитання 1

Цей вид цукерок виготовляють з цукру, патоки, молока, вершкового масла з додаванням смакових і ароматичних речовин шляхом уварювання.

варіанти відповідей

помадні

фруктово-желейні

молочні

кремові

марципанові

пралінові і типу праліне

збивні

лікерні

Запитання 2

Тонкоподрібнений напівфабрикат, отриманий змішуванням цукрової пудри з тертими обсмаженими ядрами горіхів (мигдалю, арахісу і ін.) і твердим жиром (какао-маслом, кокосовим маслом, гідрожиром) з додаванням смакових і ароматичних речовин.

варіанти відповідей

помадні

фруктово-желейні

молочні

кремові

марципанові

пралінові і типу праліне

грильяжні

лікерні

Запитання 3

Ці цукерки виготовляють з ніжної маслянистої кремової цукеркової маси. Одержують її збиттям шоколадних, пралінових мас, цукрового сиропу з додаванням жиру (какао-масла, кокосового або вершкового масла) і смакових компонентів. 

варіанти відповідей

помадні

фруктово-желейні

молочні

кремові

марципанові

пралінові і типу праліне

збивні

лікерні

Запитання 4

Цукеркову масу, що готується з розтертих сирих (необсмажених) ядер горіхів, змішаних з цукровою пудрою або сиропом з додаванням смакових компонентів.

варіанти відповідей

помадні

фруктово-желейні

молочні

кремові

марципанові

пралінові і типу праліне

грильяжні

лікерні

Запитання 5

Цукерки, виготовлені з аморфної або дрібнокристалічної ірисової маси, яку одержують уварюванням цукру, патоки, молока і жиру з додаванням смакових і ароматичних речовин. Замість молока використовують також рослинну білкововмисну сировину: ядра горіхів, арахіс, кунжут, сою і ін.

варіанти відповідей

ірис

драже

халва

Запитання 6

Кондитерський виріб дрібних розмірів, округлої форми, в основному з гладкою блискучою поверхнею. Драже складається з двох (рідше трьох) складових частин: корпусу, оболонки (накатки) і цукрової хрусткої шкірочки.

варіанти відповідей

ірис

драже

халва

Запитання 7

Східні солодощі, що виготовляються вимішуванням карамельної маси, збитої з піноутворювачем, з масою обсмажених розтертих ядер олійного насіння або горіхів.

варіанти відповідей

ірис

драже

халва

Запитання 8

Залежно від виду сировини, способу виготовлення і смакових властивостей східні солодощі поділяють на:

(оберіть зайвий варіант)

варіанти відповідей

вироби типу карамелі

вироби типу льодяників

вироби типу м'яких цукерок

борошняні

Запитання 9

Монофлорний мед - це

варіанти відповідей

з нектару однієї рослини

з нектару кількох рослин

Запитання 10

Поліфлорний мед - це

варіанти відповідей

з нектару однієї рослини

з нектару кількох рослин

Запитання 11

Один з кращих видів меду, свіжовідкачаний має світло-жовтий або світло-янтарний колір, приємний ніжний аромат квітів і високе діастазне число.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Запитання 12

Цей мед має дуже приємний тонкий аромат і ніжний смак, особливо стільниковий. У рідкому стані прозорий, а в закристалізованому - білий з кремовим відтінком. Проявляє цінні лікувальні властивості.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Запитання 13

Цей мед вважається одним із кращих завдяки дуже приємному смаку, ніжному аромату і світло-жовтому кольору. Відкачаний мед кристалізується у крупнозернисту масу.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Запитання 14

Цей мед темний з коричневим відтінком, характерним сильним ароматом, гострим приємним смаком, злегка подразнює слизову оболонку горла. Містить близько 36 % глюкози і понад 40 % фруктози, підвищену кількість білків, заліза, марганцю і рубіну. Має високе діастазне число. Кристалізується у масу від дрібно- до крупнозернистої світло-коричневого або темно-коричневого кольору.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Запитання 15

Цей мед темно-бурого або світло-бурого кольору, із сильним ароматом, терпким смаком. У стільниках швидко набуває драглистої консистенції, а тому важко піддається відкачуванню. Із стільників, що підлягають вибраковуванню, вересовий мед одержують також пресуванням. Кристалізується дуже повільно, дає кристали голкової форми.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Запитання 16

Цей мед має гіркуватий присмак, світлого кольору, схильний до швидкої кристалізації.

варіанти відповідей

липовий

малиновий

соняшниковий

ріпаковий

буркуновий

гречаний

вересовий

білоакацевий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест