Тема 3. Бакалійні товари (ППТ, 3р) Частина 2.

Додано: 14 лютого
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

До квіткових прянощів відносять

варіанти відповідей

шафран

лавровий лист

розмарин

імбир

кориця

кмин

гвоздика

коріандр

Запитання 2

До прянощів з кори відносять

варіанти відповідей

шафран

лавровий лист

розмарин

імбир

кориця

кмин

гвоздика

коріандр

Запитання 3

До листових прянощів відносять

варіанти відповідей

шафран

лавровий лист

розмарин

імбир

кориця

кмин

гвоздика

коріандр

Запитання 4

До плодово - насінневих прянощів відносять

варіанти відповідей

шафран

лавровий лист

розмарин

бадьян

кориця

кмин

кардамон

коріандр

Запитання 5

До прянощів з коріння відносять

варіанти відповідей

аніс

лавровий лист

розмарин

бадьян

кориця

імбир

кардамон

коріандр

Запитання 6

Оберіть усі товари, що відносяться до соусів

варіанти відповідей

гірчиця

майонез

кетчуп

оцет

Запитання 7

Який із видів солі описано?

Одержують шляхом випаровування сонячним теплом морської води або озерної рапи, відведеної в неглибокі, але обширні за площею штучні басейни. В невеликих кількостях цю сіль здобувають в Криму, Азербайджані і інших районах.

варіанти відповідей

кам'яна сіль

виварна сіль

самосадна сіль

садна сіль

Запитання 8

Який із видів солі описано?

Здобувають з надр землі, де вона залягає величезними скупченнями, вершини яких нерідко підіймаються до земної поверхні, а іноді навіть і виступають з неї. Ця сіль відрізняється великою чистотою, тобто високим вмістом хлористого натрію (до 99%), і низькою вологістю. Здобувають її шахтним або відкритим (кар'єрним) способом. Найкрупніші родовища кам'яної солі знаходяться в Україні (Артемівське, Слов'янське), в Сибірі, на Кавказі, в Середній Азії.

варіанти відповідей

кам'яна сіль

виварна сіль

самосадна сіль

садна сіль

Запитання 9

Який із видів солі описано?

Здобувають з донних відкладень солоних озер, яких у нас налічуються декілька тисяч. Звичайно в середині або кінці літа в озерній воді (її називають рапою) в результаті її випаровування концентрація солі досягає максимуму і вона випадає в осад, звідси і назва солі – самосадна. Найкрупніше родовище самосадної солі – озеро Баскунчак (Казахстан).

варіанти відповідей

кам'яна сіль

виварна сіль

самосадна сіль

садна сіль

Запитання 10

Дуже дрібна виварна сіль, що проходить через сито із стороною квадратного отвору 0,8 мм.

варіанти відповідей

дрібнокристалічна сіль

мелена сіль

немелена сіль

Запитання 11

Глиба, дробленка і зернова. Глиба випускається у вигляді шматків від 3 до 50 кг, а дробленка і зернова – у вигляді кристалів розміром до 40 мм.

варіанти відповідей

дрібнокристалічна сіль

мелена сіль

немелена сіль

Запитання 12

Термін зберігання солі без добавок, яка упакована в пачки з внутрішнім пакетом і пачки з картону ...

варіанти відповідей

1 рік

1,5 роки

2 роки

2,5 роки

Запитання 13

Термін зберігання солі без добавок, яка упакована в пачки без внутрішнього пакету ...

варіанти відповідей

1 рік

1,5 роки

2 роки

2,5 роки

Запитання 14

Концентровані рідкі і сухі екстракти чорного і зеленого чаю.

варіанти відповідей

гранульваний чай

пресований чай

таблетований чай

екстрагований чай

Запитання 15

Який вид чаю не ділять на сорти?

варіанти відповідей

чай розфасований чорний

плитковий чорний чай

плитковий зелений чай

зелений цегловий чай

Запитання 16

Вміст висівок і крихт в дрібному чаї ...

варіанти відповідей

не допускається

2%

7%

до 10%

Запитання 17

Вміст висівок і крихт в листковому чаї ...

варіанти відповідей

не допускається

2%

7%

до 10%

Запитання 18

Такі види кави, як Колумбія, Гватемала, Ходейда (Мокко, що було), Індійський Арабіка, Харарі, Камерун, Кенія відносять до ...

варіанти відповідей

вищого сорту

І сорту

ІІ сорту

ІІІ сорту

Запитання 19

Такі види кави, як Сантос, Джима, Індійський Робуста, Індонезійський Робуста відносять до ...

варіанти відповідей

вищого сорту

І сорту

ІІ сорту

ІІІ сорту

Запитання 20

Одержують з коріння рослини сімейства складноквітних, які містять близько 15% інуліну і глюкозид гіркого смаку. Коріння сушать, обсмажують до темно-коричневого кольору і розмелюють.

варіанти відповідей

чай

кава

цикорій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест