Тема 3. Посуд, столові прибори та столова білизна для закладів ресторанного господарства (кухар IV)

Додано: 12 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 502 рази
32 запитання
Запитання 1

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?

варіанти відповідей

За малюнком і кольором

За міцністю та якістю нанесення глазурі

За формою, розмірами, призначенням

За ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині

Запитання 2

Яке призначення кокільниці?

варіанти відповідей

Приготування та подавання десертів

Приготування та подавання гарячих закусок з риби, морепродуктів

Приготування та подавання гарячих закусок з грибів, птиці, овочів, м'яса

Приготування та подавання солодких страв

Запитання 3

Яке призначення баранчиків з овальною кришкою?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих страв із припущеної риби.

Для подавання гарячих соусів

Для подавання борошняних кондитерських виробів, фруктів на бенкетах

Для подавання спаржевої квасолі при гуртовому обслуговуванні

Запитання 4

Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв

варіанти відповідей

Порційна сковорідка, баранчик з кришкою

Горнятко керамічне

Мілка столова тарілка

Глибока столова тарілка

Запитання 5

Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?

варіанти відповідей

Діаметром

Ємністю порції

Формою

Наявністю малюнка із зображенням фруктів на дні або бортику

Запитання 6

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка

Десертна мілка

Закусочна тарілка

Десертна глибока

Запитання 7

Укажіть металевий посуд для подавання других гарячих страв

варіанти відповідей

Мілка столова тарілка

Кокотниця

Кокільниця

Порційна сковорідка

Запитання 8

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?

варіанти відповідей

Із паперу, пластмаси, фольги

Із картону та дерева

Із фаянсу,  порцеляни

Із мельхіору та пластмаси

Запитання 9

У якому посуді подають хліб на стіл?

варіанти відповідей

У столовій мілкій тарілці

У пиріжковій тарілці

У десертній тарілці

У закусочній тарілці

Запитання 10

Яке призначення пашотниці?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих припущених та тушкованих страв із м'яса, птиці, овочів, млинців

Для подавання гарячих обчищених яєць, зварених "у мішечок", як гарнір до бульйону

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Для приготування та подавання гарячих закусок і других порційних страв із крупи, риби, м'яса, овочів

Запитання 11

Підберіть посуд для подавання варення, джему, меду

варіанти відповідей

Глибока десертна тарілка

Кокотниця

Пашотниця

Розетка

Запитання 12

Як відшкодовується вартість столового посуду, що став непридатним у процесі обслуговування (з'явилися тріщини)?

варіанти відповідей

За рахунок відвідувача

Списують посуд за рахунок закладу ресторанного господарства

За рахунок винного працівника закладу ресторанного господарства

За рахунок бригади офіціантів закладу ресторанного господарства

Запитання 13

Укажіть правильний варіант полірування тарілок.

варіанти відповідей

Тарілку тримати у лівій руці, рушник - у правій

Тарілку тримати на долоні правої руки, а лівою - протирати рушником

Тарілку тримати через рушник лівою рукою ребром, а правою, поступово прокручуючи навколо осі, - протирати другим кінцем рушника, потім протерти середину та дно тарілки

Тарілку тримати у правій руці, рушник - у лівій

Запитання 14

На яку відстань повинна звисати скатертина з накритого столу?

варіанти відповідей

10-15 см

36-46 см

25-35 см

40-50 см

Запитання 15

Який посуд має жовтуватий відтінок, глухий звук, не просвічується, товстостінний?

варіанти відповідей

фаянсовий

металевий

керамічний

порцеляновий

Запитання 16

Який діаметр мілкої столової тарілки?

варіанти відповідей

200 мм

 300 мм

175 мм

240 мм

Запитання 17

Яка довжина закусочного ножа?

варіанти відповідей

200 мм

240 мм

175 мм

 100 мм

Запитання 18

Який діаметр закусочної тарілки?

варіанти відповідей

200 мм

300 мм

175 мм

 240 мм

Запитання 19

Який посуд має велику кількість граней, дзвінкий протяжний звук та високу ціну?

варіанти відповідей

скляний

кришталевий

керамічний

порцеляновий

Запитання 20

 Скільки зубців в рибної виделки?

варіанти відповідей

три

два

чотири

Запитання 21

Який вид столової білизни має розмір 85х35 см?

варіанти відповідей

рушник

серветка

 ручник

скатертина

Запитання 22

Скільки зубців у фруктової виделки?

варіанти відповідей

три

два

чотири

Запитання 23

Який вид столової білизни має розмір 40х 40 см?

варіанти відповідей

рушник

серветка

ручник

скатертина

Запитання 24

Яким прибором споживають гарячу страву з риби?

варіанти відповідей

закусочним

столовим

десертним

рибним

Запитання 25

Який діаметр глибокої столової тарілки?

варіанти відповідей

 240 мм

200 мм

250 мм

175 мм

Запитання 26

Рибне асорті подають в:

варіанти відповідей

оселедниці

пиріжковій тарілц

 овальному блюді

овальному баранчику

Запитання 27

Яку каву подають в турці?

варіанти відповідей

по-віденськи

по-варшавськи

по-східному

глясе

Запитання 28

Прибори для спецій наповнюють на...

варіанти відповідей

3/4

1/2

2/3

 1/3

Запитання 29

Сервізна виконує функції: 

варіанти відповідей

мийки посуду

зберігання посуду

відпуску посуду

Запитання 30

Столові прибори поділяються на: 


варіанти відповідей

основні і додаткові

комбіновані і додаткові

загальні та спеціальні

Запитання 31

Мельхіоровий посуд це сплав...

варіанти відповідей

міді і нікелю

алюмінію і заліза

заліза і міді

Запитання 32

Офіціант при подаванні страв використовує: 

варіанти відповідей

ручник

рушник

серветку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест