Які види зернових культур відносять до злакових?
Пшениця, овес, жито, ячмінь відносяться до:
Запобігає механічним пошкодженням, складається з клітковини, обумовлює забарвлення зерна:
Становить 80% маси зерна, складається з крохмалю і білків:
Ендосперм відділений від оболонки:
До забруднення зерна мінеральними домішками відноситься наявність:
Недроблені крупи ділять на :
На номери Полтавська №1, №2, №3, №4 і Артек поділяється:
Дроблені шліфовані крупи ( пшенична, перлова, кукурудзяна) поділяють на:
Перлову і ячну крупу виробляють з:
В залежності від типу пшениці манну крупу ділять на:
На ядрицю і проділ поділяють:
Житнє борошно виробляють
Клейковина утворюється в результаті набухання білків при замішуванні тіста з:
Зольність характеризує вміст мінеральних елементів і залежить від сорту борошна наступним чином:
Зі збільшенням клейковини такі показники як еластичність, об’єм хліба, пористість хліба:
Окислення жирів призводить до:
Зберігають борошно при
Опарним і безопарним способом готують:
З підвищенням сорту хлібобулочних виробів кількість вітамінів:
Житньо-пшеничний хліб містить:
Хлібобулочні вироби в рецептуру яких входить невелика кількість цукру, жиру, яєць називаються:
Кільця діаметром 4 – 7см , масою 7 – 12гр ( Ванільні, Любительські, Молочні) називають :
Макарони, ріжки, пера відносять до:
Вермишель павутинку, тонку, звичайну, і любительську відносять до:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома