Тема 5. Зерно і зернопродукти

Додано: 22 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 221 раз
25 запитань
Запитання 1

Які види зернових культур відносять до злакових?

варіанти відповідей

пшениця, овес, жито, рис

ячмінь, рис, кукурудза, гречка

горох, квасоля, гречка, рис

пшениця, овес, жито, горох

Запитання 2

Пшениця, овес, жито, ячмінь відносяться до:

варіанти відповідей

злакових

бобових

плодових

гречаних

Запитання 3

Запобігає механічним пошкодженням, складається з клітковини, обумовлює забарвлення зерна:

варіанти відповідей

зародок

оболонка

ендосперм

насіннєва камера

Запитання 4

Становить 80% маси зерна, складається з крохмалю і білків:

варіанти відповідей

 оболонка

зародок

ендосперм

алейроновий шар

Запитання 5

Ендосперм відділений від оболонки:

варіанти відповідей

зародком

алейроновим шаром

квітковою оболонкою

повітрянною камерою

Запитання 6

До забруднення зерна мінеральними домішками відноситься наявність:

варіанти відповідей

піску, землі, пилу

стебла, листя

насіння дикорослих рослин

всі відповіді вірні

Запитання 7

Недроблені крупи ділять на :

варіанти відповідей

номери

сорти

марки

Запитання 8

На номери Полтавська №1, №2, №3, №4 і Артек поділяється:

варіанти відповідей

пшенична крупа

ячмінна крупа

вівсяна крупа

гречана крупа

Запитання 9

Дроблені шліфовані крупи ( пшенична, перлова, кукурудзяна) поділяють на:

варіанти відповідей

5 номерів

3 номери

сорти

7 номерів

Запитання 10

Перлову і ячну крупу виробляють з:

варіанти відповідей

ячменю

пшениці

вівса

проса

Запитання 11

В залежності від типу пшениці манну крупу ділять на:

варіанти відповідей

сорти

номери

марки

Запитання 12

На ядрицю і проділ поділяють:

варіанти відповідей

ячмінну крупу

вівсяну крупу

гречану крупу

пшеничну крупу

Запитання 13

Житнє борошно виробляють

варіанти відповідей

1, 2, 3 сорту

в\с, 1, 2 сорту

сіяне, обдирне, оббивне

Запитання 14

Клейковина утворюється в результаті набухання білків при замішуванні тіста з:

варіанти відповідей

пшеничного борошна

житнього борошна

всі відповіді вірні

Запитання 15

Зольність характеризує вміст мінеральних елементів і залежить від сорту борошна наступним чином:

варіанти відповідей

чим вищий сорт тим зольність менша

чим вищий сорт тим зольність більша

Запитання 16

Зі збільшенням клейковини такі показники як еластичність, об’єм хліба, пористість хліба:

варіанти відповідей

покращуються

погіршуються

Запитання 17

Окислення жирів призводить до:

варіанти відповідей

прогіркання борошна

пліснявіння борошна

злежування борошна

Запитання 18

Зберігають борошно при

варіанти відповідей

температурі –5 – 0 оС і вологості 70% - 75%

температурі 0 - 5 оС і вологості 85% - 90%

температурі 5 - 20 оС і вологості 60% - 70%

Запитання 19

Опарним і безопарним способом готують:

варіанти відповідей

пшеничне тісто

житнє тісто

Запитання 20

З підвищенням сорту хлібобулочних виробів кількість вітамінів:

варіанти відповідей

збільшується

зменшується

залишається незмінною

Запитання 21

Житньо-пшеничний хліб містить:

варіанти відповідей

житнього борошна більше ніж пшеничного

пшеничного борошна більше ніж житнього

містить однакову кількість житнього і пшеничного борошна

Запитання 22

Хлібобулочні вироби в рецептуру яких входить невелика кількість цукру, жиру, яєць називаються:

варіанти відповідей

прості

поліпшені

здобні

Запитання 23

Кільця діаметром 4 – 7см , масою 7 – 12гр ( Ванільні, Любительські, Молочні) називають :

варіанти відповідей

сушка

баранки

бублики

Запитання 24

Макарони, ріжки, пера відносять до:

варіанти відповідей

ниткоподібних макаронних виробів

стрічкоподібних макаронних виробів

фігурних макаронних виробів

трубчастих макаронних виробів

Запитання 25

 Вермишель павутинку, тонку, звичайну, і любительську відносять до:

варіанти відповідей

трубчастих макаронних виробів

ниткоподібних макаронних виробів

стрічкоподібних макаронних виробів

фігурних макаронних виробів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест