Вода в організмі людини становить:
При недостатній кількості води в організмі людини виникає:
Харчові продукти з малим вмістом води (зерно, крупа, сушені плоди):
Харчові продукти з високим вмістом води (м'ясо, риба):
При зберіганні борошна, цукру, сушених плодів відносна вологість повітря повинна бути не більше :
Океани, річки, моря, струмки відносяться до:
При зберіганні картоплі, яблук, винограду відносна вологість повітря повинна становити:
Колі титр - це:
Колі-індекс - це
В харчових продуктах містяться в кількості більше 1мг% (калій, натрій, кальцій):
В харчових продуктах містяться в мікрограмах і менше на 100г продукту (олово, свинець, ртуть):
В харчових продуктах містяться в кількості менше 1мг% (йод, фтор, мідь):
Цей мінеральний елемент в організмі людини знаходиться в складі кісткової тканини і зубів. Недостатня кількість його викликає деформацію скелета.Навіть при недостатній його кількості продовжує виводитися з організму. Джерелом поступлення цього елементу є молочні продукти:
Цей мінеральний елемент входить до складу гемоглобіну крові, має здатність нагромаджуватися в організмі. Джерелом його поступлення є квасоля, яблука, печінка
Значна кількість цього мінерального елементу в організмі людини знаходиться в щитоподібній залозі. Його нестача викликає захворювання цього органу. Джерелом поступлення цього елементу є рослинні і тваринні продукти приморських районів.
Глюкоза, фруктоза, галактоза відносяться до:
Сахароза, лактоза, трегалоза відносяться до:
Крохмаль, глікоген, клітковина відносяться до:
Рідка консистенція жирів пояснюється:
Чим більше насичених жирних кислот в харчових жирах тим температура їх топлення:
Тверда консистенція жирів пояснюється:
Білки, що містять всі незамінні амінокислоти називають :
Велику кількість повноцінних білків містять такі продукти:
При температурі вище 60°С білки харчових продуктів:
Вітаміни А, Д, Е, К відносяться до:
До жиророзчинних відносять вітаміни:
Вітаміни В1, В2, В3, В6, В12, С, РР відносяться до
Даний вітамін необхідний для росту і нормального розвитку молодих організмів. Його відсутність може призвести до захворювань шлунку, волосся втрачає блиск, виникає запалення рогової оболонки очей. Даний вітамін міститься в тканинах тварин. В рослинах знаходяться каротиноїди, що є провітаміном. В значній кількості міститься в печінці, вершковому маслі.
При недостатній кількості цього вітаміну в організмі людини погіршується апетит, зменшується маса тіла. Він стійкий до кислого середовища, але руйнується в лужному, тому при випіканні борошняних виробів, що містять соду руйнується. Основним джерелом його є зернові продукти.
Даний вітамін витримує температуру 170°С але руйнується під дією ультрафіолетових променів. Джерелом його надходження є соняшникова олія.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома