Тема 6. Основні речовини харчових продуктів

Додано: 25 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 141 раз
30 запитань
Запитання 1

Вода в організмі людини становить:

варіанти відповідей

20%

40%

67%

99%

Запитання 2

При недостатній кількості води в організмі людини виникає:

варіанти відповідей

підвищеня в'язкості крові

втрата свідомості

галюцинації

всі відповіді вірні

Запитання 3

Харчові продукти з малим вмістом води (зерно, крупа, сушені плоди):

варіанти відповідей

стійкі при зберіганні

нестійкі при зберіганні

вміст води не впливає на стійкість продуктів при зберіганні

Запитання 4

Харчові продукти з високим вмістом води (м'ясо, риба):

варіанти відповідей

стійкі при зберіганні

нестійкі при зберіганні

вміст води не впливає на стійкість продуктів при зберіганні

Запитання 5

При зберіганні борошна, цукру, сушених плодів відносна вологість повітря повинна бути не більше :

варіанти відповідей

85%

75%

95%

Запитання 6

Океани, річки, моря, струмки відносяться до:

варіанти відповідей

атмосферної води

наземної води

підземної води

Запитання 7

При зберіганні картоплі, яблук, винограду відносна вологість повітря повинна становити:

варіанти відповідей

90-95%

70-80%

до 70%

Запитання 8

Колі титр - це:

варіанти відповідей

кількість кишкових паличок в одному літрі води

найменший об'єм води, що містить одну кишкову паличку

Запитання 9

Колі-індекс - це

варіанти відповідей

Кількість кишкових паличок в одному літрі води

Найменший об'єм води, що містить одну кишкову паличку

Запитання 10

В харчових продуктах містяться в кількості більше 1мг% (калій, натрій, кальцій):

варіанти відповідей

макроелементи

мікроелементи

ультрамікроелементи

Запитання 11

В харчових продуктах містяться в мікрограмах і менше на 100г продукту (олово, свинець, ртуть):

варіанти відповідей

макроелементи

мікроелементи

ультрамікроелементи

Запитання 12

В харчових продуктах містяться в кількості менше 1мг% (йод, фтор, мідь):

варіанти відповідей

макроелементи

мікроелементи

ультрамікроелементи

Запитання 13

Цей мінеральний елемент в організмі людини знаходиться в складі кісткової тканини і зубів. Недостатня кількість його викликає деформацію скелета.Навіть при недостатній його кількості продовжує виводитися з організму. Джерелом поступлення цього елементу є молочні продукти:

варіанти відповідей

магній

кальцій

мідь

залізо

Запитання 14

Цей мінеральний елемент входить до складу гемоглобіну крові, має здатність нагромаджуватися в організмі. Джерелом його поступлення є квасоля, яблука, печінка

варіанти відповідей

кальцій

залізо

натрій

Запитання 15

Значна кількість цього мінерального елементу в організмі людини знаходиться в щитоподібній залозі. Його нестача викликає захворювання цього органу. Джерелом поступлення цього елементу є рослинні і тваринні продукти приморських районів.

варіанти відповідей

магній

кальцій

йод

залізо

Запитання 16

Глюкоза, фруктоза, галактоза відносяться до:

варіанти відповідей

моноцукрів

поліцукрів

нецукроподібних вуглеводів

Запитання 17

Сахароза, лактоза, трегалоза відносяться до:

варіанти відповідей

моноцукрів

поліцукрів

нецукроподібних вуглеводів

Запитання 18

Крохмаль, глікоген, клітковина відносяться до:

варіанти відповідей

моноцукрів

поліцукрів

нецукроподібних вуглеводів

Запитання 19

Рідка консистенція жирів пояснюється:

варіанти відповідей

великою кількістю ненасичених жирних кислот

великою кількістю насичених жирних кислот

невеликою кількість ненасичених жирних кислот

Запитання 20

Чим більше насичених жирних кислот в харчових жирах тим температура їх топлення:

варіанти відповідей

вища

нижча

Запитання 21

Тверда консистенція жирів пояснюється:

варіанти відповідей

великою кількістю ненасичених жирних кислот

великою кількістю насичених жирних кислот

невеликою кількістю насичених жирних кислот

Запитання 22

Білки, що містять всі незамінні амінокислоти називають :

варіанти відповідей

повноцінними

неповноцінними

Запитання 23

Велику кількість повноцінних білків містять такі продукти:

варіанти відповідей

яйця, молоко

м'ясо, риба

боби, горох

всі відповіді вірні

Запитання 24

При температурі вище 60°С білки харчових продуктів:

варіанти відповідей

набухають

денатуруються

гідролізуються

Запитання 25

Вітаміни А, Д, Е, К відносяться до:

варіанти відповідей

водорозчинних

жиророзчинних

Запитання 26

До жиророзчинних відносять вітаміни:

варіанти відповідей

А, Д, Е, К

В1, В2, В3, В6, В12, С, РР

Запитання 27

Вітаміни В1, В2, В3, В6, В12, С, РР відносяться до

варіанти відповідей

водорозчинних

жиророзчинних

нецукроподібних вуглеводів

Запитання 28

Даний вітамін необхідний для росту і нормального розвитку молодих організмів. Його відсутність може призвести до захворювань шлунку, волосся втрачає блиск, виникає запалення рогової оболонки очей. Даний вітамін міститься в тканинах тварин. В рослинах знаходяться каротиноїди, що є провітаміном. В значній кількості міститься в печінці, вершковому маслі.

варіанти відповідей

вітамін А

вітамін В

вітамін С

Запитання 29

При недостатній кількості цього вітаміну в організмі людини погіршується апетит, зменшується маса тіла. Він стійкий до кислого середовища, але руйнується в лужному, тому при випіканні борошняних виробів, що містять соду руйнується. Основним джерелом його є зернові продукти.

варіанти відповідей

вітамін А

вітамін В

вітамін С

Запитання 30

Даний вітамін витримує температуру 170°С але руйнується під дією ультрафіолетових променів. Джерелом його надходження є соняшникова олія.

варіанти відповідей

вітамін А

вітамін В

вітамін С

вітамін Е

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест