Тема: Технологія приготування прісного тіста та виробів з нього

Додано: 8 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 133 рази
24 запитання
Запитання 1

Які білки утворюють клейковину борошна?


варіанти відповідей

гліадин, глютенін

альбуміни, глобуліни

проламін і глобулін

Запитання 2

Показником якості і сорту борошна є...

варіанти відповідей

консистенція

смак

запах

Запитання 3

Тісто для вареників розкачують товщиною...

варіанти відповідей

2-3 мм

1-1,5 см

1-1,5 мм

0,5-1 мм

Запитання 4

Тісто для локшини домашньої витримують перед формуванням ...

варіанти відповідей

10-15 хв.

20-30 хв.

30-40 хв.

 60 хв.

Запитання 5

На скільки груп поділяють пшеничне борошно за якістю?

варіанти відповідей

5

4

3

2

Запитання 6

Скількома способами формують вареники?

варіанти відповідей

одним способом

трьома способами

 двома способами

 чотирма способами

Запитання 7

Для в'язкості в м'ясну начинку додають...

варіанти відповідей

 яйця

бульйон м'ясний

соус білий

соус червоний

Запитання 8

М'ясну начинку готують ...

варіанти відповідей

двома способами

одним способом

чотирма способами

 трьома способами

Запитання 9

Пельменів на порцію подають...

варіанти відповідей

5-8 шт

10-12 шт

 14-15 шт.

 16-18 шт.

Запитання 10

Тісто для галушок перед формуванням витримують ...

варіанти відповідей

10-15 хв.

 20-30 хв.

30-40 хв.

 50 хв.

Запитання 11

Чебуреки формують у вигляді...

варіанти відповідей

півмісяця

 вушка

трикутників

цеглинки

Запитання 12

Маса 1 штуки пельменів повинна бути ...

 

 

варіанти відповідей

15-18 г

 10-15 г

12-13 г

8-10 г

Запитання 13

Тісто для пельменів розкачують товщиною ...

варіанти відповідей

3-4 мм

1-1,5 см

0,5-1 мм

1-1,5 мм

Запитання 14

Локшину домашню підсушують при температурі ...

варіанти відповідей

 60-80°С

30-40°C

40-50°C

25-30°C

Запитання 15

 Чебуреків на порцію подають...

варіанти відповідей

 1 шт.

 3 шт.

 2 шт.

1-2 шт.

Запитання 16

Чебуреки смажать ...

варіанти відповідей

у фритюрі

 основним способом

в жаровій шафі

всі відповіді правильні

Запитання 17

Підготовлену капусту для начинки зі свіжої капусти смажать у жаровій шафі при температурі ...

варіанти відповідей

200-220°С

160-180°С

110-130°С

180-200°С

Запитання 18

Вареники з ліверною начинкою подають

 з розтопленим маслом, шкварками з цибулею

 з олією або підсмаженою цибулею на олії

варіанти відповідей

 з розтопленим маслом, сметаною

 з розтопленим маслом, шкварками з цибулею

 з олією або підсмаженою цибулею на олії

з розтопленим маслом або підсмаженою цибулею на олії

Запитання 19

Пельмені формують ...

варіанти відповідей

 двома способами

 трьома способами

одним способом

чотирма

Запитання 20

1.До галушок подають грибний соус, на 1 порцію в кількості...

варіанти відповідей

25 г

50 г

75 г

100 г

Запитання 21

Галушок на порцію подають ...

варіанти відповідей

150 г

250 г

200 г

300г

Запитання 22

Галушки нарізують на квадратики розміром ...

варіанти відповідей

 3х3 см

5х5 см

2х2 см

6х6 см

Запитання 23

Вареники з начинкою з маку подають ...

 

варіанти відповідей

з сметаною або сиропом

 з сметаною, солодкими соусами

з розтопленим маслом, сметаною

 з розтопленим маслом, медом

Запитання 24

 Для приготування начинки ліверної печінку...

варіанти відповідей

смажать

варять

припускають

тушкують

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест