Тематична робота за розділом 2 «Фізична складова здоров’я»

Додано: 4 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Комплекс спеціальних заходів і дій, спрямованих на збереження, зміцнення і відновлення здоров'я -це...

варіанти відповідей

А. Види спорту

Б. Оздоровчі системи

В. Психологічні практики

Г. Рухова активність

Запитання 2

Оберіть усі складові оздоровчих систем:

варіанти відповідей

А. Фізичні вправи

Б. Психологічні практики і принципи організації здорового способу життя

В. Раціональне харчування

Г. Байдикування

Запитання 3

Оздоровчі системи поділяють на

варіанти відповідей

А. Корисні та шкідливі 

Б. Погані та гарні 

В. Модні та застарілі

Г. Традиційні та сучасні

Запитання 4

Значення  харчування

варіанти відповідей

А. Здоров’я

Б. Ріст і розвиток

В. Забезпечує енергією

Г. Настрій і позитивні емоції 

Запитання 5

Правила раціонального харчування

варіанти відповідей

А. Збалансованість, помірність ,різноманітність, режим

Б. Помірність , калорійність, різноманітність, режим

В. Режим, вподобання, різноманітність, калорійність

Г. Збалансованість, помірність , вподобання, режим

Запитання 6

Хвороби, які виникають внаслідок незбалансованого харчування

варіанти відповідей

А. Ангіна 

Б. Хронічний гастрит 

В. Ожиріння

Г. Дистрофія

Запитання 7

У щоденному раціоні людини найбільшу кількість порцій повинні становити ...

варіанти відповідей

А. Зернові

Б. Солодощі

В. Фрукти і овочі

Г. Молочні продукти

Запитання 8

На що звертаємо увагу під час вибору продуктів?

варіанти відповідей

А. Зовнішній вигляд, умови зберігання, термін придатності

Б. Зовнішній вигляд, умови зберігання, колір упаковки

В. Умови зберігання, термін придатності, розмір

Г. Термін придатності, колір упаковки, розмір

Запитання 9

Харчове отруєння відбувається з людиною внаслідок...

варіанти відповідей

А. Вживання солодких і калорійних продуктів

Б. Вживання неякісного, зіпсованого чи інфікованого харчового продукту

В. Вживання низькокалорійного, знежиреного харчового продукту

Г. Вживання смажених продуктів

Запитання 10

Отруйні рослини: 

варіанти відповідей

А. Ромашка , конвалія

Б. Дурман, блекота

В. Беладона, болиголов

Г. Цикорій, кропива

Запитання 11

Основні симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

А. Загальна слабкість

Б. Діарея

В. Нудота і блювота

Г. Біль у животі

Запитання 12

За перших ознак харчового отруєння потрібно: 

варіанти відповідей

А. Добре поїсти, щоб викликати блювання 

Б. Дати хворому декілька пігулок активованого вугілля

В. До приїзду лікаря випити 1,5-2 літри теплої води та спричинити блювання

Г. Викликати "швидку допомогу"

Ґ. Хворого потрібно зігріти, обкласти грілками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест