Теплова обробка продуктів харчування . Варіння.

Додано: 21 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
6 запитань
Запитання 1

Основними способами теплової кулінарної обробки є:

варіанти відповідей

варіння

смаження

нагрівання

підігрівання

Запитання 2

Варіння - це...

варіанти відповідей

процес смаження продуктів у рідкому середовищі (воді, молоці, бульйоні, відварі, сиропі) або в атмосфері насиченої водяної пари.

процес нагрівання продуктів до температури 100 °С у рідкому середовищі (воді, молоці, бульйоні, відварі, сиропі) або в атмосфері насиченої водяної пари.

процес завантаження продуктів у рідке середовище (воду, молоко, бульйон, відвар, сироп) або в атмосферу насиченої водяної пари.

Запитання 3

Доведення продукту до готовності при повному зануренні його в рідину називається ...

варіанти відповідей

варінням на пару.

припусканням.

основним способом варіння.

Запитання 4

Як називається процес варіння продуктів при зниженій температурі, не вищій ніж 90 °С, яку підтримують протягом усього періоду теплової кулінарної обробки?

(Для цього використовують наплитний посуд: в один наливають воду, нагрівають її до потрібної температури і ставлять у неї другий посуд з продуктом.)


варіанти відповідей

Варіння на водяній бані

Припускання

Варіння на пару

Запитання 5

Нагрівання продукту в середовищі насиченої водяної пари, коли продукти не стикаються з киплячою водою, це ...

варіанти відповідей

Варіння на водяній бані

Варіння на пару

Основний спосіб варіння

Запитання 6

В яких спеціальних пристроях здійснюється варіння при підвищеному тиску? 

варіанти відповідей

В пароварках

В вакуум-апаратах

В автоклавах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест