Тест № 2.Кулінарія

Додано: 6 лютого
Предмет: Технології, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Кулінарія-це...

варіанти відповідей

Мистецтво

Наука

Вміння готувати

Можливість смачно поїсти

Запитання 2

Назвіть новий напрямок кулінарії:

варіанти відповідей

Фаст-фуд

Молекулярна кухня

Хімічна кухня

Футуристична кухня

Запитання 3

Розрізняють наступні види посуду:

варіанти відповідей

алюмінієвий посуд,

чавунний посуд,

посуд із нержавіючої сталі.

скляний посуд

вогнетривка кераміка

емальований посуд

тефлоновий посуд

скляний посуд

вогнетривка кераміка

емальований посуд

тефлоновий посуд

алюмінієвий посуд,

чавунний посуд,

посуд із нержавіючої сталі.

емальований посуд

тефлоновий посуд

дерев'яний посуд

пластмасовий посуд

одноразовий посуд

Запитання 4

Оберіть алюмінієвий посуд

варіанти відповідей
Запитання 5

Оберіть вогнетривку кераміку:

варіанти відповідей
Запитання 6

Спеціальна дисципліна, яка вивчає способи

харчових продуктів і приготування страв та кулінарних виробів, називається:

варіанти відповідей

Методика приготування їжі

Технологія приготування їжі

Шаблон приготування їжі

Специфіка приготування їжі

Запитання 7

Процес кулінарної обробки складається з:

варіанти відповідей

теплової обробки

первинної,вторинної, третинної та теплової обробки

первинної та теплової обробки

сортування,теплової обробки

Запитання 8

Вкажіть види первинної обробки:

варіанти відповідей

Калібрування,сортування,обчищення,тушкування

Сортування, калібрування, смаження

Сортування,калібрування,миття,обчищення

Обчищення,миття,варіння,замочування

Запитання 9

Процес поділу продукту на порції це:

варіанти відповідей

дозування

сортування

формування

шаткування

Запитання 10

Кулінарний термін, який застосовується щодо продуктів харчування, що вимагають заливання водою (молоком або інший рідкої субстанцією) на досить тривалий період часу (декількох годин). Здійснюється даний процес з метою зміни певних властивостей харчової сировини: зокрема, для виведення з деяких овочів (як правило, баклажанів) або грибів компонентів (шкідливих або псують смакові якості), відділення частини плода або загального пом'якшення продукту:

варіанти відповідей

розморожування

кип'ятіння

замочування

збивання

Запитання 11

До теплової кулінарної обробки відносять:

варіанти відповідей

Миття продуктів теплою водою

Варіння, смаження, тушкування,

Варіння, замочування, тушкування

Всі перелічені варіанти

Запитання 12

Теплову обробку поділяють на:

варіанти відповідей

Основну,допоміжну,комбіновану

Основну, комбіновану

Комбіновану, допоміжну

Первинну, теплову

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест