Тест на тему: "Приготування страв і гарнірів з овочів"

7 запитань
Запитання 1

1. Який із вітамінів руйнується під час теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

вітамін В1

вітамін С

вітамін Е

вітамін А

Запитання 2

2. Овочі в комбінованих гарнірах повинні поєднуватись за:

варіанти відповідей

смаком і кольором

запахом і смаком;

консистенцією і зовнішнім виглядом.

Запитання 3

3.    Теплова обробка сприяє:


варіанти відповідей

утворенню нових ароматичних і смакових речовин;


апетитному вигляду;

розм’якшенню овочів.

Запитання 4

4. Овочі варять у воді або на пару, щоб:

варіанти відповідей

зберегти колір;

зберегти поживні речовини;    

 зберегти форму нарізування.

Запитання 5

Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з овочів:


варіанти відповідей

відварних, припущених, смажених, тушкованих, запечених;

припущених, тушкованих, запечених;

смажених, тушкованих, запечених, припущених

Запитання 6

Під час теплової обробки маса овочів:


варіанти відповідей

не змінюється

зменшується

збільшується

Запитання 7

Страви і гарніри з овочів важливо вживати, тому що...


варіанти відповідей

це важливе джерело вуглеводів, мінеральних речовин, органічних кислот і вітамінів. 

вони містять клітковину, яка посилює перистальтику кишечника, сприяє нормалізації жирового обміну і виведенню з організму холестерину

це важливе джерело жирів

містять пектин, який стримує розвиток бактерій, виводить радіонукліди


овочі частково задовольняють потребу людини у воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест