Тест підвщеного рівня складності до теми "Відсотки"

Додано: 31 жовтня 2022
Предмет: Математика, 6 клас
Тест виконано: 1 раз
6 запитань
Запитання 1

Фермерське господарство, що виробляє молоко на фабрику, використовує землі під пасовища (територія "вигулу" тварин) та сіножаті (територія, де вирощуються рослини на корми). 5% території господарства займають господарські приміщення, 3% - дороги, інше - в рівній кількості розділяють пасовища та сіножаті. Визначте площу пасовищ у га, якщо дорога на фермі лише одна розміром 2х300 м

варіанти відповідей

600

0,41

4100

0,82

8200

не відомо

Запитання 2

Скільки потрібно додати л молока з жирністю 1% до 3 л молока з жирністю 3,2%, щоб отримати молоко з жирністю 2,5%?

варіанти відповідей

3

2,6

1,8

1,4

0,8

не відомо

Запитання 3

На пачці морозива масою 500 г наведено інформацію (див. рисунок) про поживну (харчову) цінність цього продукту. Іринка спробувала дане морозиво, після чого в пачці залишилося 70% від початкової маси. Визначте енергетичну (калорійну) цінність (у ккал) з'їденого Іринкою морозива, якщо енергетична цінність білків масою 1 г становить 4 ккал, жирів масою 2 г – 18 ккал, вуглеводів масою 3 г – 12 ккал

варіанти відповідей

103

206

309

412

515

не відомо

Запитання 4

Магазин працює у три зміни: з 00:00 до 06:00, з 06:00 до 15:00, з 15:00 до 24:00. Молоко продають лише у 1-у зміну, сир та сметану в 1-у або 2-у зміну, а сироватку лише в 2-у або 3-у зміну. Обчисліть імовірність події у відсотках, що покупець, який прийшов у будь-яку годину (в добі - 24 години), зможе придбати: молоко і сметану; сироватку і сир; молоко, сир та сироватку; сир

варіанти відповідей

0

12,5

25

37,5

50

62,5

75

не відомо

Запитання 5

Ланцюжки доданої вартості - це основа сучасної макроекономіки, що включає послідовне використання базової сировини у виробництві для виготовлення кінцевої продукції, що купують споживачі. Наприклад, конюшина → високопротеїнові корми → молоко → вершки → масло → випічка. На кожному етапі держава, в залежності від статусу господарства, може накладати податок на прибуток (136.1 ст. 136 Податкового кодексу України базова (основна) ставка податку на прибуток становить 18 відсотків). Якщо декілька етапів відбуваються на одному господарстві або підприємстві, то даний податок накладається на кінцевий продукт (останній етап), що було вироблено на даному господарстві/підприємстві (тобто, наприклад, якщо на одній фабриці і заготовляють тканини, і виготовляють одяг, то податок накладається лише на одяг (а на тканину - ні), якби тканину завозили з іншої фабрики, то і вона б оподатковувалась). Вирахуйте скільки податків у грн отримає держава з даного ланцюга доданої вартості, якщо компанія, що заготовляє корми має власні поля і самостійно вирощує конюшину, а фабрика молока може одразу з вершків зробити масло. Ціновий ланцюг (побудований на основі прикладу): 200 грн → 300 грн → 500 грн → 700 грн → 1000 грн → 1500 грн

варіанти відповідей

180

576

594

612

756

не відомо

Запитання 6

На молокозаводі виробляють пастеризоване та ультрапастеризоване молоко, молочнокислий сир, твердий сир, сметану, масло, вершки, кефір та сироватку. Щодня фабрика переробляє 4000 л фермерського молока. По 15% з цього об'єму витрачається на виробництво вершків та масла. Ще з 1120 л виробляють кефір та сметану в рівній пропорції. 10% витрачають на виробництво молочнокислого сиру. Твердого сиру роблять по відношенню до сметани як 7:4. Сироватку отримують як побічний продукт при виробництві сирів. Знайдіть суму об'ємів молока, що випускається на ринок, з урахуванням того, що залишок фермерського молока на 40% йде на виробництво пастеризованого молока, а інша частина на ультрапастеризованого, при цьому в процесі звичайної пастеризації втрачається 2% об'єму, а при ультрапастеризації - 5%

варіанти відповідей

54,2

144,3

288,6

300

542,8

не відомо

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест