1. Яку кислоту найефективніше використовувати під час хімічного консервування фуражного зерна з підвищеною вологістю?
Фізіологічною основою самозігрівання є:
Вкажіть марки стаціонарних вентиляційних установок:
Вкажіть типи самозігрівання зерна:
Що називається дозріванням тіста?
6. Що називається режимом зберігання плодоовочевої продукції?
Які є групи плодоовочевої продукції по відношенню до концентрації вуглекислого газу в повітрі?
Які є групи лежкості плодоовочевої продукції?
Встановлення конкретного режиму зберігання продукції передбачає регулювання таких факторів:
Вказати параметри температури і відносної вологості повітря під час зберігання картоплі (в основний період для більшості сортів):
11. Найефективніший спосіб обробки сховищ і тари під час підготовки їх до зберігання плодоовочевої продукції – це:
12. Що таке бланшування?
13. Якою формулою виражають режим стерилізації консервів?
14. Яка кількість (концентрація) молочної кислоти вважається достатньою для припинення гнильних і маслянокислих процесів?
15. Види фізичного способу переробки такі:
16. Для консервування плодоовочевих продуктів, крім основних консервуючих речовин (солі, цукру, оцту і кислоти), використовують хімічні речовини, які мають антимікробну дію:
17. Види мікробіологічного способу переробки такі:
Які є способи очищення сировини плодоовочевої продукції від покривних тканин?
19. Які чинники впливають на процес молочнокислого бродіння?
20. Яким способом одержують чіпси?
21. Яким показником визначається кулінарна якість круп?
22. Які антисептики використовують для консервування?
23. Яка технологічна схема виробництва крохмалю?
24. Яка технологічна схема приготування варення?
25. Яка послідовність способів підготовки сировини до переробки?
26. Способи очищення соків:
27. Яка олія називається рафінованою?
28. Яка технологічна схема переробки зерна в крупу?
29. Що називається виходом борошна?
30. Що називається рафінуванням крохмального молока?
31. Яку вологість повинен мати крохмаль для тривалого зберігання?
32. Якою має бути максимальна висота насипу насіння пшениці, жита, ячменю, вівса під час зберігання у зерносховищах?
33. Що називається коефіцієнтом розварюваності круп?
34. З яких етапів складається виробництво хліба?
35. Який тип зерносушарок використовують для сушіння зернобобових культур?
36. Що таке опара?
37. Яка температура випікання хліба?
38. Які є способи охолодження зернових мас атмосферним повітрям?
39. Що називається виходом хліба?
40. За здатністю до висихання олія поділяється на:
41. Що таке джем?
42. Схема очищення дифузійного соку під час виробництва цукру:
43. Що таке клеровування?
44. Яка технологічна схема одержання олії?
45. Видалення неприємного запаху і смаку з олії шляхом пропускання водяної пари – це:
46. Що таке полірування ядра під час переробки зерна на крупу?
47. Яке обладнання використовують для шеретування насіння соняшнику?
48. Який правильний температурний режим заморожування плодоовочевої продукції?
49. Який науковий принцип використовують під час зберігання зерна за допомогою холодильних установок?
50. Якщо миття скляної тари не забезпечує бактеріальної чистоти, то дезінфекцію проводять:
51. Які огірки використовують для соління?
52. Який мікробіологічний процес проходить під час мочіння яблук?
53. Планова одиниця сушіння зерна (планова тонна) – це:
54. Які з названих видів робіт проводять під час переробки зерна в борошно?
55. Що таке сульфітація хмелю?
56. Які є способи приготування трести льону-довгунцю?
57. З насіння якої культури виробляють рідке біопаливо?
58. Для виробництва чіпсів беруть бульби картоплі, в яких вміст:
59. Заходи захисту хлібних запасів від шкідників поділяють на :
60. Найнижча інтенсивність дихання бульб картоплі спостерігається за температури:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома