Тести до теми- Крупи, бобові, макаронні вироби, обробка, технологія приготування.

Додано: 5 січня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Перед тепловою обробкою бобові замочують....

варіанти відповідей

У теплій воді

В холодній воді

В гарячій воді

В окропі

Запитання 2

Яку з вказаних круп не промивають...

варіанти відповідей

Манну

Перлову

Пшоно

Рис

Запитання 3

Перлову крупу виготовляють із зерен...

варіанти відповідей

Пшениці

Ячменю

Проса

Кукурудзи

Запитання 4

Гарнір з макаронів використовують до.....

варіанти відповідей

Птиці

Мяса

Морепродуктів

Риби

Запитання 5

Котлети рисові готують з.....

варіанти відповідей

В'язкої каші

Розсипчастої каші

Каші звареної на бульйоні

Рідкої каші

Запитання 6

Макарони для страви макаронник варять...

варіанти відповідей

Зливним способом

Не зливним способом

Комбінованим способом

Запитання 7

При замочуванні маса бобових збільшується....

варіанти відповідей

В 3 рази

У 2 рази

У 4 рази

Не змінюється

Запитання 8

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом....

варіанти відповідей

Перлову

Гречану

Ману

Пшоно

Запитання 9

Коли солять бобові....

варіанти відповідей

На початку варіння

Під час варіння

В кінці варіння

Не солять

Запитання 10

Пшоно перед варінням ошпарюють, щоб видалити з нього...

варіанти відповідей

Гіркуватий присмак

Борошнистий присмак

Клейку консистенцію

Запитання 11

Для розсипчастої каші співвідношення крупи та води становить....

варіанти відповідей

1-1

1-2

1-3

1-5

Запитання 12

Приваром називають....

варіанти відповідей

Випаровування рідини зі страви

Збільшення каші в об'ємі та масі

Чітко виражений смак страви

Запитання 13

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70 -80С протягом.....

варіанти відповідей

2 годин

5 годин

24 годин

6 годин

Запитання 14

Рисову кашу варять....

варіанти відповідей

Двома способами

Трьома способами

Одним способом.

Запитання 15

Вкажіть, яку кашу варять зливним способом...

варіанти відповідей

Гречаную

Перлову

Пшоняну

Рисову

Запитання 16

При повторному нагріванні каш їх початкові властивості ....

варіанти відповідей

Не відновлюються

Частково відновлюються

Відновлюються повністю

Запитання 17

Яка з перерахованих каш найшвидше старіє...

варіанти відповідей

Пшоняна

Рисова

Манна

Булгур

Запитання 18

Бабка відрізняється від запіканки тим, що до їх складу входять ....

варіанти відповідей

Збиті білки

Більше яєць

Більше жовтків

Більше цукру

Запитання 19

Горох варять протягом....

варіанти відповідей

1,5-2 годин

3-4 години

30-40 хвилин

15-20 хвилин з додаванням соди

Запитання 20

Вермішель варять протягом..

варіанти відповідей

20-30 хв.

12-15-хв.

15-20 хв

30-40 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест