ТЕСТИ ДО ТЕМИ- Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з них.

Додано: 14 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 67 разів
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть розпушувачі пісочного тіста....

варіанти відповідей

Дріжджі

Двовуглекислий натрій, вуглекислий амоній

Жирові емульсії

Запитання 2

Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста...

варіанти відповідей

Із сильною клейковиною

Із середньою клейковиною

Зі слабкою клейковиною

Запитання 3

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста...

варіанти відповідей

Борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній, ванілін та ароматичні есенції

Борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимона

Борошно, цукор, яйця, сіль, дріжджі

Запитання 4

При якій температурі пісочного тіста формують із нього виробі....

варіанти відповідей

При 10-12 С

При 12-14 С

При 15-18 С

Запитання 5

Яке борошно використовують для приготування здобного прісного тіста...

варіанти відповідей

Із середньою клейковиною

Із сильною клейковиною

Зі слабкою клейковиною

Запитання 6

Яке тісто готують із такого набору продуктів - борошно, цукор, масло або маргарин, яйця, вода, або сметана, сода ...

варіанти відповідей

Бісквітне

Заварне

Здобне прісне

Запитання 7

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста...

варіанти відповідей

Сотники та коржики

Тістечко буше, рулет з кремом

Печиво домашнє, корзиночка з кремом

Запитання 8

Вкажіть причини виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста, тісто не пластичне, при розкачуванні кришиться, а під час випікання з нього витікає жир

варіанти відповідей

Довго місили тісто

Порушили температурний режим замішування тісто, тісто було теплим

Жир у тісто додали останнім

Запитання 9

Вкажіть вироби із пісочного тіста що характеризуються такими органолептичними показниками: форма човника, поверхня рівномірно зарум'янена, консистенція щільна м'яка ...

варіанти відповідей

Сочники з сиром

Ватрушки

Пиріжки здобні

Запитання 10

Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів ,цукру,патоки та розпушувачів...

варіанти відповідей

Пісочне

Прісне здобне

Пряничне

Запитання 11

З якого тіста готують коврижку медову із начинкою...

варіанти відповідей

Бісквітного

Пряничного

Заварного

Запитання 12

Вкажіть сировину яку використовують для приготування пряничного тіста...

варіанти відповідей

Борошно, цукор, вода, патока, мед, яйця або меланж, масло або маргарин, сода, сухі прянощі

Борошно, цукрова пудра або цукор, масло або маргарин, яйця або меланж, вода або сметана, сода

Борошно, сіль, родзинки, мед,яйця

Запитання 13

При випіканні вироби з пряничного тіста осіли, вкажіть причину...

варіанти відповідей

Висока температура випікання, вироби рано вийняли з печі

Тісто щільне перегріта шафа

У тісті мало розпушувачів

Запитання 14

Вкажіть виріб із пряничного тіста, що характеризується такими органолептичними показниками якості: виріб круглої форми, глазурований, поверхня блискуча, на зламі тісто порувате, добре пропечене, без закальця...

варіанти відповідей

Коржик цукровий

Коржик молочний

Пряник медовий

Запитання 15

ВКАЖІТЬ НАБІР СИРОВИНИ для приготування основного бісквіта:

варіанти відповідей

Борошно, крохмаль, цукор, меланж, есенція

Борошно, масло, цукор, яйця, есенція

Борошно, жовтки яєць, цукор, амоній,маргарин

Запитання 16

Вкажіть набір сировини для масляного бісквіта...

варіанти відповідей

Борошно, цукор, яйця, есенція

Борошно, цукор, жовтки яєчні, білки яєчні, есенція

Борошно, меланж, цукор, маргарин, сіль, амоній, есенція

Запитання 17

Який розпушувач додається до рецептури масляного бісквіта...

варіанти відповідей

Дріжджі

Амоній

Двовуглекислий натрій

Запитання 18

До якого часу збивають яєчну - цукрову суміш для бісквіта?

варіанти відповідей

До збільшення об'єму у 2 -3 рази

До збільшення об'єму в 5-6 разів

До збільшення об'єму 2- 2,5 раза

Запитання 19

При якій температурі збивають масу для бісквіта?

варіанти відповідей

При температурі 10 С

При температурі 15 С

При температурі 20 С

Запитання 20

При якій температурі випікають вироби із бісквітного тіста?

варіанти відповідей

150--160С

160--180С

200-220

Запитання 21

Скільки часу випікають н-ф для рулетів?

варіанти відповідей

Протягом 5-7 хв

Протягом 10-15 хв

Протягом 20-25 хв

Запитання 22

Скільки часу витримують бісквіт після випікання?

варіанти відповідей

2-3 години

4-5 годин

6-8 годин

Запитання 23

Який бісквіт готують із підігріванням?

варіанти відповідей

Основний

Масляний

Буше

Запитання 24

Вкажіть причину виникнення такого дефекту як грудочки муки...

варіанти відповідей

Низька температура випікання

Муку всипали всю одразу, недостатньо вимісили тісто

Різко змінено температуру випікання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест