тести до теми:"Приготування соусів"

Додано: 24 грудня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 62 рази
12 запитань
Запитання 1

1.   На основі соусу червоного основного готують :

варіанти відповідей

а) соус паровий;

б) соус цибулевий з гірчицею;

в) соус томатний

Запитання 2

2.  Без борошна готують соус:

варіанти відповідей

а) молочний;

б) польський;

в) грибний.

Запитання 3

3.   Маринад овочевий використовують:

варіанти відповідей

а) для приготування м'ясних страв;

б) для приготування овочевих страв;

в) для приготування рибних страв.

Запитання 4

4.   Солодкі страви ароматизують:

варіанти відповідей

а )ваніліном;

б) цедрою лимону;

в) корицею.

Запитання 5

5.   Гарячі соуси подають при температурі:

варіанти відповідей

а)50-55°С;

б) 65-70°С.

в) 60-80°С;

Запитання 6

6.  Без борошна готують соус:

варіанти відповідей

а) сметанний;

б) сухарний;

в) грибний.

Запитання 7

7.   Рідкі соуси використовують:

варіанти відповідей

а) для запікання;

б) для фарширування;

в) для поливання страв.

Запитання 8

8.   Що кладуть в грибний соус для покращення смаку:

варіанти відповідей

а) сметану;

б) вершки;

в) масло вершкове;

Запитання 9

9.   Соус сухарний подають до:

варіанти відповідей

а) страв з м'яса;

б) страв з овочів;

в) страв з риби.

Запитання 10

10 Соус майонез готують з:

варіанти відповідей

а) олія, яйця, гірчиця, цукор, оцет, сіль;

б) олія, оцет, борошно, сметана, сіль;

в) борошно, молоко, сметана, набір прянощів.

Запитання 11

11.   Холодні соусіи подають при температурі:

варіанти відповідей

а)20-25°С;

б)10-12°С;

в)18-20°С.

Запитання 12

12.   На приготування 1л желе беруть:

варіанти відповідей

а)20г желатину, 3кг сировини;

б)40г желатину, 1кг сировини;

в)100г желатину, 2кг сировини.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест