Тестова контрольна робота з предмету Гігієна та санітарія виробництва

Тест виконано: 23 рази
12 запитань
Запитання 1

Що входить у поняття "здоров'я людини"

варіанти відповідей

негативні зміни на культурному рівні

матеріальний достаток

цілісність на молекулярному, системному, клітинному, організмовому та культурному рівнях

нездоровий образ життя

Запитання 2

Що вивчає гігієна

варіанти відповідей

господарський облік

документацію

припципи роботи на обладнанні

вплив на здоров'я людини чинників зовнішнього середовища

Запитання 3

Санітарія -це.....

варіанти відповідей

сукупність заходів, спрямованних на втілення в життя гігієнічних норм та правил

профілактична наука, завдання якої є збереження і поліпшення здоров'я

вивчає вплив умов виробничого середовища на людський організм

Запитання 4

Найкращим середовищем для розвитку збудників гострих кишкових захворювань є?

варіанти відповідей

вода

продукти харчування

повітря

не відповідний температурний режим у приготуванні страв

Запитання 5

Які харчові отруєння бактеріального походження дуже небезпечні ?

варіанти відповідей

сальмонельоз, стафілокок

стафілокок, ботулізм

ботулізм, сальмонельоз

стрептококи

Запитання 6

Яким розчином дезінфікують руки?

варіанти відповідей

1-2% розчином хлорного вапна

0,5% розчином хлорного вапна

0,2% розчином хлорного вапна

5% розчином хлорного вапна

Запитання 7

Санітарний одяг потрібен для чого?

варіанти відповідей

для краси

зовсім не потрібен

захищає одяг і тіло працівника від впливу продуктів і речовин, які він використовує в роботі, запобігає забрудненню продуктів харчування

Запитання 8

Яке значення дотримання особистої гігієни працівниками ?

варіанти відповідей

запобігання виникнення харчових отруєнь і інфекцій

слідкування за особистим здоров'ям

підвищення якості готової продукції

запобігання псування сировини

Запитання 9

Які мікроорганізми витримують температуру до 120 градусів

варіанти відповідей

кишкова паличка

паличка ботулізма

стафілококи

паличка Коха

Запитання 10

Гельмінти -.......

варіанти відповідей

паразити, що розвиваються за участю проміжного господаря, іноді не одного

паразитуючи в організмі тварини і людини черви

характерна відсутність проміжного господаря

Запитання 11

Бацилоносієм людина може стати:

варіанти відповідей

контактуючи з хворою людиною

перехворівши інфекційною хворобою

перехворівши харчовою інфекцією

переохолонувши

Запитання 12

Дезінфекція це?

варіанти відповідей

знищення збудників гострих кишкових інфекцій та мікробів, які ушкоджують продукти харчування

ліквідація мух та тарганів

збереження харчових продуктів у закритих резервуарах

боротьба з гризунами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест