Аналіз енергетичних ресурсів в галузі ресторанного бізнесу. Шляхи економії енергії .

Додано: 12 січня
Предмет:
8 запитань
Запитання 1

Які типи обладнання на підприємствах ресторанного бізнесу споживають найбільше електроенергії?

варіанти відповідей
Технологічне обладнання для механічної та теплової обробки продуктів харчування
Устаткування для опалення, вентиляції та кондиціювання повітря
Обладнання для роботи водопроводу та каналізації
Освітлювальні прибори
Запитання 2

Які технологічні та технічні напрями створення високоефективних ресторанних технологій відносять до основних?

варіанти відповідей
Ергономіка виробництва, використання автоматизованих систем та зниження витрат енергії
Використання систем вентиляції та збільшення терміну зберігання продуктів
Використання економічних технологій та забезпечення безпеки кулінарної продукції
Використання енергозберігаючого обладнання та використання низькотемпературних сенсорів
Запитання 3

Які рекомендації можуть бути для зниження витрат на кондиціювання повітря на підприємствах ресторанного господарства?

варіанти відповідей
Забезпечити кожний витяжний зонт незалежною системою витяжки
У цехах передбачити витяжну вентиляцію з двома швидкостями роботи
Передбачити застосування в обідньому залі витяжної вентиляції
Використовувати енергоекономні лампи для освітлення
Запитання 4

Які способи можуть бути використані для зниження витрати енергії на водоспоживання?

варіанти відповідей
Використання систем, в яких нагріваються тільки необхідний обсяг води
Встановлення насадок на крани для економії гарячої води
Збільшення розміру бака для гарячої води
Використання автоматичного контролю освітлення
Запитання 5

Які системи можуть бути використані для зниження витрат енергії на освітлення?

варіанти відповідей
Системи освітлення на основі флуоресцентних і низьковольтних ламп
Використання реостатів для автоматичного контролю освітлення
Встановлення дзеркала біля вікна для направлення денного світла
Використання систем термомодернізації
Запитання 6

Які сфери роботи підприємств ресторанного бізнесу підлягають аналізу при проведенні енергетичного аудиту?

варіанти відповідей
Системи охолодження, приготування їжі, освітлення, вентиляція, опалення, водовикористання, утворення відходів
Системи доставки продуктів, програми лояльності, планування подій
Маркетингові стратегії, фінансове управління, кадровий розвиток
Системи безпеки та контролю доступу, розробка меню та бару
Запитання 7

Які рекомендації можуть бути для підвищення енергетичної ефективності холодильного обладнання на підприємствах ресторанного бізнесу?

варіанти відповідей
Заміна ущільнювачів на дверях холодильних камер та заміна холодильників на нові енергоефективні
Регулярне чищення забитих фільтрів кондиціонерів
Використання полірованих шибок для зменшення надходження тепла ззовні
Встановлення систем рекуперації тепла
Запитання 8

Якими етапами складається алгоритм енергетичного аудиту ресторану на підприємствах ресторанного господарства?

варіанти відповідей
Визначення вихідних даних, оцінка потенціалу енергозбереження, вибір напрямків енергозбереження, розробка механізму стимулювання енергозбереження, моніторинг програми енергозбереження
Аналіз фінансової діяльності, розробка нових рецептів страв, вивчення конкурентів, оптимізація розкладу роботи персоналу
Створення програми лояльності, проведення маркетингових заходів, оцінка рентабельності рекламних кампаній
Аналіз дизайну залу, впровадження автоматизованих систем обслуговування, оптимізація роботи офіціантів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест