Вітаміни, харчові добавки, Е-числа - Помічник вчителя 28.02

Додано: 28 лютого
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Що таке вітаміни?

варіанти відповідей
Вітаміни - органічні сполуки, що утворюються в організмі людини.
Вітаміни - низькомолекулярні органічні сполуки, що необхідні для життєдіяльності живого організму.
Вітаміни - макроелементи, такі як залізо, кальцій та магній.
Вітаміни - синтетичні хімічні речовини, які додаються до харчової продукції.
Запитання 2

Скільки різних вітамінів необхідно організму людини?

варіанти відповідей
Принаймні 3.
Принаймні 7.
Принаймні 13.
Принаймні 20.
Запитання 3

Яка функція вітамінів в організмі?

варіанти відповідей
Вітаміни виконують енергетичну та структурну функції.
Вітаміни необхідні для функціонування білків, ліпідів і вуглеводів.
Вітаміни забезпечують синтез вітамінів в організмі.
Вітаміни регулюють кислотно-лужний баланс в організмі.
Запитання 4

Що таке харчові добавки?

варіанти відповідей
Харчові добавки - органічні сполуки, які утворюються в організмі людини в достатній кількості.
Харчові добавки - синтетичні речовини, які ніколи не вживаються в їжу.
Харчові добавки - сполуки, які додаються до продуктів для збереження смаку і аромату.
Харчові добавки - природні речовини, які надають певних якостей харчовій продукції.
Запитання 5

Які речовини можуть входити до складу харчових добавок?

варіанти відповідей
Тільки натуральні сполуки.
Тільки синтетичні сполуки.
Як натуральні, так і синтетичні сполуки.
Тільки органічні сполуки.
Запитання 6

Як позначають харчові добавки в Європейському союзі?

варіанти відповідей
Літерою «Х».
Літерою «Д».
Літерою «В».
Літерою «Е».
Запитання 7

Які харчові добавки є комплексними?

варіанти відповідей
Ті, які мають код більше 1000.
Ті, які мають код менше 100.
Ті, які мають код менше 500.
Ті, які мають код більше 500.
Запитання 8

Які речовини можуть бути природними барвниками?

варіанти відповідей
Тільки коренеплоди ягід, листя і квіти рослин.
Тільки тваринного походження.
Тільки синтетичні сполуки.
Тільки ароматичні речовини.
Запитання 9

Які речовини можуть бути синтетичними барвниками?

варіанти відповідей
Тільки ароматичні речовини.
Тільки тваринного походження.
Ті, що не зустрічаються у природі.
Ті, які отримують з рослин.
Запитання 10

Які речовини використовують як консерванти?

варіанти відповідей
Тільки органічні кислоти.
Тільки синтетичні сполуки.
Як синтетичні, так і органічні речовини.
Тільки етиловий спирт.
Запитання 11

Які функції виконують антиокисники?

варіанти відповідей
Запобігають псуванню жирів і жировмісних продуктів.
Змінюють колір продуктів.
Покращують смакові якості продуктів.
Захищають від потемніння фрукти і овочі.
Запитання 12

Які речовини можуть використовуватися як загущувачі?

варіанти відповідей
Тільки органічні речовини.
Тільки синтетичні сполуки.
Як органічні, так і натуральні речовини.
Тільки тваринного походження.
Запитання 13

Які речовини можуть використовуватися як підсилювачі смаку?

варіанти відповідей
Тільки натуральні сполуки.
Тільки штучні сполуки.
І натуральні, і штучні сполуки.
Тільки органічні речовини.
Запитання 14

Чому підсолоджувачі можуть бути небезпечними для організму?

варіанти відповідей
Тому що вони забарвлюють продукти.
Тому що вони псують смак продуктів.
Тому що вони можуть викликати алергічні реакції.
Тому що вони змінюють консистенцію продуктів.
Запитання 15

Які типи ароматизаторів існують?

варіанти відповідей
Тільки натуральні ароматизатори.
Тільки штучні ароматизатори.
Натуральні, штучні і ідентичні натуральним ароматизатори.
Тільки ароматичні речовини.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест