Тестові завдання до теми: "Обробка риби з кістковим скелетом"

Додано: 11 березня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Яку рибу використовують для смаження цілою?

варіанти відповідей

Сом, вугор, зубатка

Салака, корюшка, свіжий оселедець

Судак, щука, стерлядь

Усі відповіді вірні

Запитання 2

Пластування-це...

варіанти відповідей

Нарізання на порції

Розділення риби по хребту

Відокремлення м'яса від кісток

Немає правильної відповіді

Запитання 3

Що відносять до харчових відходів?

варіанти відповідей

 шкіра голови

хрящі

кістки

луска

Запитання 4

Кількість відходів при розбиранні риби на порційні шматочки-кругляки?

варіанти відповідей

15-20%

25-35%

40-45%

35-40%

Запитання 5

Яким способом розморожують рибу?

варіанти відповідей

На повітрі

У воді

У розчині кухонної солі

Усі відповіді вірні

Запитання 6

Які існують способи обробки лускатої риби?

варіанти відповідей

Для використання цілою

Розбирання на порційні шматочки

Розбирання риби на філе

Немає правильної відповіді

Запитання 7

Яка риба відноситься до лускатої?

варіанти відповідей

Хек, минтай, сом

Карась, карп, окунь

Щука, скумбрія, пеленгас

Усі відповіді вірні

Запитання 8

Оберіть правильну послідовність розбирання риби на філе

варіанти відповідей


Розморожуання, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, зрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби, видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,н арізування на порціонні шматочки

Розморожуання, обчищання луски, відрізування голови, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, промивання, обсушування, розрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,нарізування на порціонні шматочки.

 Розморожуання, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, розрізування верхього філе з реберними кістками пластуванням риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, нарізування на порціонні шматочки, зрізування філе зі шкіри

Розморожування, обчищання луски, видалення плавників, видалення очей і зябер, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, промивання, обсушування.

Запитання 9

Яку кількість відходів становить при розбиранні риби на чисте філе?

варіанти відповідей

48-49%

50-68%

43-45%

45-47%

Запитання 10

Яка риба зображена на фото?

варіанти відповідей

Окунь

Навага

Судак

Пікша

Запитання 11

Яка з риб належить до безлускатої?

варіанти відповідей
Запитання 12

Яку рибу не потрошать?

варіанти відповідей

Коропа

Камбалу

МІногу

Зубатку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест