Тестові завдання з теми "Технологія приготування тіста та виробів з нього"

Додано: 14 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1069 разів
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть технологічні властивості борошна.

варіанти відповідей

кислотність, солодкість, ароматність і гіркість;

газоутворювальна, газоутримувальна, водопоглинальна здатність і "сила" борошна;

твердість, теплоємність,водопоглинальна здатність і "сила" борошна;

пластичність, еластичність, пружність.

Запитання 2

За хлібопекарськими властивостями пшеничне борошно поділяють ...

варіанти відповідей

на крупчатку, вищий, 1-й, 2-й сорти та оббивне ;

крупного і тонкого помелу;

на сильне, середнє, слабке;

на сіяне, обдирне та оббивне.

Запитання 3

Біологічні розпушувачі – це:

варіанти відповідей

дріжджі;

вуглекислий амоній;

збивання продукту;

сода.

Запитання 4

Розпушувачі застосовують для того щоб...

варіанти відповідей

поліпшити смакові властивості;

збільшити вихід на порцію;

поліпшити зовнішній вигляд виробу;

вироби булипористими і пухкими.

Запитання 5

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

розпушувачі тіста, борошно, вода, цукор, маргарин;

борошно, сіль, цукор, масло вершкове, маргарин, яйця, меланж;

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор;

борошно, цукор, молоко, сіль, цукор.

Запитання 6

 Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

варіанти відповідей

молоко, сиропи, дріжджі;

меланж, білки, жовтки;

борошно, крохмаль, дріжджі.

борошно, цукор, цукрову пудру, сіль.

Запитання 7

Скількома способами готують начинку з яблук?

варіанти відповідей

трьома;

одним;

двома;

чотирма.

Запитання 8

Вкажіть набір придуктів для приготування налисників.

варіанти відповідей

молоко або кефір, яйця, розчин солі, борошно

яйця, сіль, цукор, молоко або вода, борошно;

яйця, цукор, молоко , борошно;

кисле молоко або кефір, яйця, розчин солі, сода, борошно.

Запитання 9

Налисники з начинкою з маку та меду подають ...

варіанти відповідей

з медом або соусом шоколадним;

з цукровою пудрою;

із сметаною або цукровою пудрою;

розтопленим вершковим маслом.

Запитання 10

Налисники без начинки подають ...

варіанти відповідей

налисники згортають валиком і відпускають із сметаною, або солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисники згортають прямокутником і відпускають солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисникам надають форму трикутника і відпускають із сметаною, або солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисникам надають форму трикутника і відпускають з розтопленим вершковим маслом або цукровою пудрою.

Запитання 11

Які ознаки готової опори?

варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки;

на поверхні лопаються бульбашки, опора збільшується;

змінився колір опори;

бульбашок на поверхні менше, опара осідає.

Запитання 12

Дріжджове тісто готують...

варіанти відповідей

1 способом;

2 способами;

3 способами;

4 способами.

Запитання 13

Для замішування дріжджового тіста воду підігрівають до температури ...

варіанти відповідей

25 - 30оС

35 - 40оС

50 - 60оС

70 - 75оС

Запитання 14

Унаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ?

варіанти відповідей

спиртового;

маслянокислого;

молочнокислого;

лимоннокислого.

Запитання 15

При якій температурі бродіння тіста припиняється?

варіанти відповідей

при 60-75 °С

при 35-40 °С;

при 45 -50 °С;

при 55 - 60 °С;

Запитання 16

 Коли змазують вироби із дріжджового тіста місце перед випіканням?

варіанти відповідей

за 5-10хв;

за 15-20 хв;

за 20-30хв;

за 30-40хв.

Запитання 17

При якій температурі випікають невеликі вироби із дріжджового тіста?

варіанти відповідей

140-160 °С;

170 -220 °С;

230-240 °С;

250-280 °С. 

Запитання 18

При якій температурі випікають великі вироби із дріжджового тіста?

варіанти відповідей

260-280 °С;  

200-250 °С;

160-180 °С;

170-220 °С.

Запитання 19

Вкажіть причину виникнення такого недоліку при приготуванні дріжджового тіста - тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво.

варіанти відповідей

тісто знаходилося в приміщенні з низькою відносною вологістю;

тісто охолоджене нижче 10 ºС або перегрілося і має температуру понад 55 ºС або використаних недоброякісних дріжджі;

недостатнє чи надмірне обминання тіста;

тісто недостатньо обминали. 

Запитання 20

При випіканні вироби зменшуються в масі, цей процес називається:

варіанти відповідей

витримуванням;

усиханням;

пропіканням;

упіканням.

Запитання 21

Визначте назву виробу по зображенню.

варіанти відповідей

кулеб’яки;

розтягаї;

ватрушки;

біляші.

Запитання 22

Вкажіть розпушувачі для приготування прісного здобного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі;

жирові емульсії;

механічне розпушування;

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній.

Запитання 23

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування здобного тіста.

варіанти відповідей

борошно, сода харчова, маргарин, цукор, яйця, сметана або кефір, лимонна або оцтова кислоти;

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції;

борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі;

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, кислота лимонна.

Запитання 24

Яку назву має напівкругла закрита піца, схожа на пиріг?

варіанти відповідей

Маргарита;

Кальцоне;

Бьянка;

Чотири сири.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест