Тестові завдання з теми: «Теплове устаткування» з професії "Кухар", рівень кваліфікації 4 розряд

Додано: 22 травня
Предмет:
18 запитань
Запитання 1

1. Чому кожна конфорка електричної плити має індивідуальний пакетний перемикач?

варіанти відповідей

для економії електроенергії;

для можливості приготування багатьох страв, одночасно на плиті;


в) для можливості регулювання температури приготування кожної страви;

все перераховане вище.

Запитання 2

2. Для чого призначений терморегулятор «сухого ходу» в парогенераторі харчоварильного котла:


варіанти відповідей

для підвищення температури води в парогенераторі;

для вимикання нагрівальних елементів за відсутності води в парогенераторі;

для швидкого розігрівання ТЕНів в парогенераторі;

для контролю за рівнем води в парогенераторі.

Запитання 3

3. У харчоварильному котлі клапан-турбінка призначенний для:

варіанти відповідей

видалення пара з парогенератора;

видалення пара з котла;

видалення пара з пароводяної сорочки.

підтримання тиску у варильній посудині.

Запитання 4

4.Секційно-модульованою плитою з духовою шафою без бортів є:


варіанти відповідей

ПЕСМ-4ШБ;

  ПЕСМ-4Ш;

 ПЕСМ-2;

  ПЕСМ – 4.

Запитання 5

5. Кришку харчоварильного котла відкривають:

варіанти відповідей

зверху;

на себе;

від себе;

на бік.

Запитання 6

6. Де знаходиться парогенератор у котлі:

варіанти відповідей

під варильною камерою;

у варильній камері;

біля манометра;

біля клапана-турбінки.

Запитання 7

7. Призначення електроконтактного манометра:

варіанти відповідей

вимірювання температури в котлі;

вимірювання температури у парогенераторі;

вимірювання тиску в пароводяній сорочці.

вимірювання температури в приміщенні.

Запитання 8

8.Вкажіть, при яких умовах не можна починати роботу на пароварильному котлі:

варіанти відповідей

без води в парогенераторі;

без рідини всередині казана;

при несправному манометрі і запобіжному клапані;

все перераховане вище.

Запитання 9

9.   Які правила охорони праці біля електроплити є правильними:

варіанти відповідей

каструлі пересувати по поверхні конфорок плавними рухами;

кришки каструль відкривати на себе;

воду в каструлі наливати безпосередньо на плиті, не більше 2/3 об’єму;

все перераховане вище.

Запитання 10

10. Для яких способів обробки продуктів ШЖЕСМ-0,2 призначена?

варіанти відповідей

для запікання кулінарних виробів;

смаження великих шматків м’яса;

смаження великих шматків м’яса, запікання кулінарних виробів, випікання кондитерських виробів;

для варіння продуктів.

Запитання 11

11. Що означає цифрове позначення в жаровій шафі ШЖЕСМ-0,2?

варіанти відповідей

площа місткостей шафи в м2;

кількість жаровочних секцій;

максимальна потужність шафи;

мінімальна потужність шафи.

Запитання 12

12.Скільки жаровочних секцій має жарова шафа ШЖЕСМ-2?

варіанти відповідей

1;

3;

2;

5.

Запитання 13

13.  Що є робочою поверхнею плити?

варіанти відповідей

пакетні перемикачі;

конфорки;

піддон;

бортова поверхня.

Запитання 14

14. Яке устаткування має механізм перевертання (маховик):

варіанти відповідей

електрофритюрниця ФЕСМ-20;

електросковорода СЕСМ-0,2;

електрокотел КПЕ-100;

кип’ятильник КБЕ-50М.

Запитання 15

15. Як здійснюється регулювання температурних режимів у сковородах? 

варіанти відповідей

електронагрівальним елементом;

терморегулятором;

тепловою ізоляцією;

регулювальним гвинтом.

Запитання 16

16. Розшифровується КХЕ-60:

варіанти відповідей

котел харчоварильний електромагнітний на 60 літрів;

котел харчоварильний економний на 60 літрів;

котел харчоварильний електричний на 60 літрів;

котел харчоварильний електричний.

Запитання 17

17.  Для регулювання нагріву конфорок у плиті ПЕСМ-4Ш передбачено:

варіанти відповідей

  2 перемикачі;

  1 перемикач;

  4 перемикачі;

  3 перемикачі.

Запитання 18

18. Якщо під час роботи кип’ятильника із сигнальної трубки витікає холодна вода, а з водозбірного крана-тепла, значить:

варіанти відповідей

несправні вентилі;

несправний поплавковий пристрій;

несправний живильний бачок;

все перераховане вище.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест