Традиційні біотехнології

Додано: 12 травня 2020
Предмет: Біологія, 9 клас
Тест виконано: 390 разів
12 запитань
Запитання 1

Сукупність промислових методів, які застосовують для виробництва різних продуктів із використанням живих організмів, біологічних процесів чи явищ - це:

варіанти відповідей

селекція

генетична інженерія

біотехнологія

Запитання 2

Об′єктами біотехнології можуть бути різні організми. Який організм використовується для отримання антибіотика "Пеніцилін"?

варіанти відповідей

рослина

тварина

гриб

вірус

Запитання 3

Виберіть організми, які використовують в біотехнології...

варіанти відповідей

молочно-кислі бактерії

хлібопекарські дріжджі

 стероїди

ферменти

натрій глутамат, підсилювач смаку

Запитання 4

Термін "біотехнологія"вперше вжив ....

варіанти відповідей

Луї Пастер

Антоні ван Левенгук

Карл Екрекі

Роберт Кох

Запитання 5

Мікробну природу бродіння вперше дослідив

варіанти відповідей

Антоні ван Левенгук

Луї Пастер

Карл Ерекі

Роберт Кох

Джеймс Вотсон

Запитання 6

Не застосовують гриби у виробництві такого продукту,як

варіанти відповідей

сир рокфор

вино

пиво

житній хліб

домашній сир

Запитання 7

Хімозин, вироблений бактеріями, застосовують для

варіанти відповідей

виробництва сирів замість сичужного ферменту телят

отримання бездріжджового хліба

виробництва пива

прискореного квашення овочів

уповільненого бродіння виноградного соку

Запитання 8

Для виробництва йогурту, кефіру, домашнього сиру, кислого молока застосовують

варіанти відповідей

пивні дріжджі

молочнокислі бактерії

хімозин

хлібопекарські дріжджі

Запитання 9

Чим займається і де застосовується біотехнологія: 

варіанти відповідей

селекція рослин

селекція тварин

в харчовій промисловості

в легкій промисловості

Запитання 10

Перший дріжджовий хліб з'явився в...

варіанти відповідей

Єгипті

Китаї

Америці

Україні

Греції

Запитання 11

Продукт виготовлений завдяки процесу

варіанти відповідей

висихання

стерилізації

нейтралізації

ферментації 

Запитання 12

Виберіть вірне твердження:

1) біотехнології не застосовують у виробництві хліба;

2) до складу болгарського йогорту входять культури болгарської палички та термофільного стрептокока;

3) для виготовлення деяких сирів використовують цвілеві гриби.

варіанти відповідей

1,2,3

2

2,3

3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест