Травлення у шлунку

Додано: 10 листопада 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 220 разів
11 запитань
Запитання 1

Подрібнення, набрякання, переміщення їжі належать до процесів...

варіанти відповідей

хімічної обробки їжі

всмоктування їжі

фізичної обробки їжі

видалення решток

Запитання 2

До складу травного каналу належать такі органи, як :

варіанти відповідей

печінка, стравохід, шлунок

ротова порожнина, слинні залози, шлунок

стравохід, підшлункова залоза, тонкий кишечник

стравохід, шлунок , тонкий кишечник

Запитання 3

Як називаються речовини, які безпосередньо розщеплюють компоненти їжі?

варіанти відповідей

ферменти

травні соки

слиз

кислоти

Запитання 4

Серед компонентів слини є речовина, яка знешкоджує мікроорганізми.

Як називається ця речовина?

варіанти відповідей

муцин

вода

амілази

лізоцим

Запитання 5

Слина містить ферменти , які розщеплюють...

варіанти відповідей

білок

крохмаль (вуглеводи)

жири

нуклеїнові кислоти

Запитання 6

Який орган травної системи забезпечує процес ковтання?

варіанти відповідей

стравохід

ротова порожнина

язик

глотка

Запитання 7

Стінки шлунку мають такі оболонки:

варіанти відповідей

епітеліальна, м'язова, слизова

зовнішня сполучна, м'язова, підслизова і слизова

кровоносна, жирова, слизова

сполучна, хрящова, слизова

Запитання 8

Як називається фермент в шлунку, який розщеплює білки?

варіанти відповідей

пепсин

трипсин

ліпаза

амілаза

Запитання 9

В складі шлункового соку є такі речовини:

варіанти відповідей

хлоридна кислота, слиз, пепсин

амілаза, слиз, хлоридна кислота

ліпаза молочного жиру, трипсин, хлоридна кислота

слиз, ліпаза, амілаза

Запитання 10

В складі шлункового соку є такі речовини:

варіанти відповідей

хлоридна кислота, слиз, пепсин , ліпаза молока

ортофосфатна кислота, трипсин, ліпаза молока

хлоридна кислота, вода, амілаза

пепсин, трипсин, слиз, хлоридна кислота

Запитання 11

Які функції здійснює хлоридна кислота в шлунку?

варіанти відповідей

розщеплення білків та молочного жиру, активація ферментів

набрякання білків , знезараження їжі ,активація ферментів шлунку

набрякання білків, жирів, розщеплення вуглеводів, знезараження їжі

розщеплення молочного жиру, знезараження їжі, активація ферментів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест