Травлення. Узагальнення. 8 клас.

Додано: 14 жовтня
Предмет: Біологія, 8 клас
15 запитань
Запитання 1

З переліку виберіть складові травного каналу

варіанти відповідей

ротова порожнина

шлунок

стравохід

глотка

кишечник

печінка

язик

Запитання 2

Початкове перетравлення вуглеводів відбувається у:

варіанти відповідей

шлунку

ротовій порожнині

тонкому кишечнику

товстому кишечнику

Запитання 3

Найбільша залоза в організмі людини

варіанти відповідей

привушна

підшлункова

печінка

підщелепна

Запитання 4

Гостра інфекційна хвороба, за якої уражається переважно печінка

варіанти відповідей

сальмонельоз

хвороба Боткіна (вірусний гепатит А)

холера

дизентерія

Запитання 5

З переліку виберіть хвороби шлунково-кишкового тракту бактеріального походження

варіанти відповідей

гастрит

холера

ботулізм

аскаридоз

Запитання 6

Більша частина води всмоктується у

варіанти відповідей

тонкому кишечнику

товстому кишечнику

шлунку

ротовій порожнині

Запитання 7

Великих кутніх зубів у дорослої людини

варіанти відповідей

8

4

12

32

Запитання 8

До органів травлення відносять

варіанти відповідей

шлунок

стравохід

легені

тонкий кишечник

серце

Запитання 9

Яка функція жовчного міхура

варіанти відповідей

у ньому утворюється міхурова жовч

накопичує жовч в разі відсутності травлення

здійснює первинне перетравлення жирів

знешкоджуються шкідливі продукти гниття і бродіння

Запитання 10

Які залози належать до травних

варіанти відповідей

підшлункова

слинні

щитовидна

печінка

надниркові

Запитання 11

Позначте які організми спричиняють харчові отруєння

варіанти відповідей
Запитання 12

Які функції шлунка в процесі травлення

варіанти відповідей

виділяє лізоцим

виділяє травні ферменти

накопичує їжу

Запитання 13

Які функції виконує даний орган

варіанти відповідей

накопичує вітамін А

пригнічує гнильні процеси

виробляє жовч

виводить непотрібні отруйні речовини

Запитання 14

Які дослідження органів травлення використовують у сучасній медицині

варіанти відповідей

ендоскопія

флюрогафія

зондування

електрогастрографія

Запитання 15

Основними заходами профілактики глистяних хвороб є

варіанти відповідей

захист води від забруднення нечистотами

дотримання правил особистої гігієни

вживання немитих овочів і фруктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест