Травлення в ротовій порожнині

Додано: 29 вересня 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
8 запитань
Запитання 1

У ротовій порожнині:

варіанти відповідей

оцінюється смак їжі;

починаються процеси механічної обробки їжі;

починаються процеси хімічної обробки їжі;

визначається придатність їжі;

починають розщеплюватися білки;

всмоктуються амінокислоти.

Запитання 2

Якою цифрою позначено тверде піднебіння?:

варіанти відповідей

2;

3;

6;

4.

Запитання 3

Функції язика:

варіанти відповідей

бере участь у перемішуванні їжі, ковтанні, формуванні членороздільних звуків мови;

завдяки смаковим рецепторам відбувається розрізнення кислого, солоного, солодкого, гіркого;

бере участь у визначенні якості їжі;

виділяє слину.

Запитання 4

Зуби слугують для:

варіанти відповідей

хімічної обробки їжі;

захоплення, відкушування, пережовування їжі;

обмеження внутрішнього вмісту ротової порожнини;

фіксації ясен.

Запитання 5

Слину виробляють три пари великих слинних залоз:

варіанти відповідей

привушні;

привиличні;

під'язикові;

підщелепні;

Запитання 6

До складу слини входять:

варіанти відповідей

вода;

ферменти;

аспірин;

муцин.

Запитання 7

Правильними твердженнями є:

варіанти відповідей

язик - це рухливий м'язовий орган, утворений посмугованою скелетною м'язовою тканиною;

зуби ростуть двічі: спочатку в людини з'являється 25 молочних, а потім 28-32 постійних зуби;

за добу всі слинні залози виділяють у ротову порожнину 0,5 - 2 л слини;

травні ферменти амілаза і мальтаза частково розщеплюють білки до амінокислот;

муцин зволожує та обволікає їжу, забезпечує краще проковтування харчової грудки;

лікаря, який лікує зуби, називають дантистом.

Запитання 8

Знезаражує мікроорганізми, сприяє загоєнню ран слизової оболонки рота:

варіанти відповідей

лізоцим;

піднебіння;

пульпа;

амілаза.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест