Травна система. Харчування

Додано: 23 квітня 2020
Предмет: Природознавство, 3 клас
Тест виконано: 564 рази
12 запитань
Запитання 1

Перетворення їжі в організмі людини називають:

варіанти відповідей

жуванням;

подрібненням;

травленням;

всмоктуванням.

Запитання 2

Органи тіла людини, в яких відбувається перетравлювання їжі, називають органами

варіанти відповідей

живлення;

травлення;

дихання.

Запитання 3

Вибери назви органів травлення.

варіанти відповідей

Стравохід;

ребра;

печінка;

шлунок;

серце;

легені;

товста кишка;

ротова порожнина.

Запитання 4

Який шлях проходить їжа в організмі людини?

варіанти відповідей

Ротова порожнина, стравохід, глотка, шлунок, товста кишка, тонка кишка, пряма кишка.

Ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, тонка кишка, товста кишка, пряма кишка.

Ротова порожнина, глотка, стравохід, тонка кишка, шлунок, товста кишка, пряма кишка.

Ротова порожнина, стравохід, глотка, товста кишка, шлунок, пряма кишка. тонка кишка

Запитання 5

Яка роль слини в ротовій порожнині? Вибери істинне (правильне) твердження.

варіанти відповідей

Під дією слини їжа починає перетравлюватись.

Слина визначає смак їжі.

Слина подрібнює їжу.

Запитання 6

Який орган у ротовій порожнині визначає смак їжі?

варіанти відповідей

Губи;

зуби;

язик;

піднебіння.

Запитання 7

Як називається особлива рідина, дуже важлива для травлення, яку виділяє печінка?

варіанти відповідей

Слина;

шлунковий сік;

кров;

жовч.

Запитання 8

Куди потрапляє жовч, яку виділяє печінка?

варіанти відповідей

У шлунок;

у тонку кишку;

у стравохід;

у товсту кишку.

Запитання 9

Вибери хибне (неправильне) твердження.

варіанти відповідей

Із рота їжа стравоходом потрапляє в тонку кишку.

У шлунку їжу частково перетравлює шлунковий сік

Перетравлення їжі закінчується в тонкій кишці.

Запитання 10

Поживні речовини, на які їжа перетворюється в організмі, це:

варіанти відповідей

м'ясо, риба, молочні продукти;

овочі, фрукти, борошняні вироби;

білки, жири, вуглеводи.

Запитання 11

Познач хибне (неправильне) твердження.

варіанти відповідей

Білки і жири використовуються для побудови органів тіла, їх росту і розвитку.

Білки дають організму енергію.

Вуглеводи – основне джерело енергії для роботи нашого організму.

Запитання 12

Для чого людині потрібні вітаміни?

варіанти відповідей

Для збереження і зміцнення здоров’я.

Для покращення апетиту.      

Щоб був міцний і глибокий сон.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест