Травна система у людини

Додано: 28 листопада 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 159 разів
12 запитань
Запитання 1

Основна функція зубів

варіанти відповідей

розщеплення білків

перетравлення вуглеводів

подрібнення їжі

знезараження їжі

Запитання 2

Залоза, протоки якої відкривається в ротову порожнину

варіанти відповідей

слинна

пудшлункова

шлункова

печінка

Запитання 3

Речовина, що міститься в слині та знезаражує їжу в ротовій порожнині

варіанти відповідей

муцин

амілаза

лізоцим

хлоридна кислота

Запитання 4

Речовина білкової природи, що прискорює хімічні реакції в організмі.

варіанти відповідей

пепсин

вітаміни

жовч

слина

Запитання 5

Хвилеподібні скорочення стінок стравоходу, шлунка, кишечника, завдяки яким грудка рухається травним трактом

варіанти відповідей

кровооток

перистальтика

травлення

виділення

Запитання 6

Тверда речовина, що оточує корінь зуба.

варіанти відповідей

емаль

цемент

пульпа

вапняк

Запитання 7

Укрита емаллю частина зуба, що виступає над яснами

варіанти відповідей

корінь

коронка

шийка

пульпа

Запитання 8

Порожнистий мішкоподібний орган, в якому їжа депонується й перетравлюється

варіанти відповідей

ротова порожнина

глотка

дванадцятипала кишка

шлунок

Запитання 9

В'язка зеленуато-жовта рідина, яка виділяється печінкою і містить ферменти й жовчні кислоти

варіанти відповідей

жовч

шлунковий сік

кишковий сік

слинна

Запитання 10

Сукупність фізичних та хімічних процесів, що забезпечують подрібнення й переміщення їжі, розщеплення складних речовин на простіші під дією ферментів з подальшим всмоктуванням у кров і лімфу та видаленням неперетравлених решток назовні

варіанти відповідей

живлення

травлення

подразливість

рухливість

Запитання 11

Травна залоза, яка виділяє ферменти у дванадцятипалу кишку

варіанти відповідей

підшлункова

шлункова

слинна

апендикс

Запитання 12

Відомо, що ферменти, які розщеплюють вітаміни, малоактивні за низьких темперетур. Укажи умову зберігання або обробки овочів та фруктів, пов'язану із цією властивістю.

варіанти відповідей

мити до нарізання

зберігати охолодженими

варити в окропі

зберігати в закритих контейнерах за кімнатної температури.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест