12 травня о 18:00Вебінар: Лайфхаки з використання сервісу LearningApps в освітньому процесі

Туберкульоз

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
Тест виконано: 1 раз
10 запитань
Запитання 1

Інфекційне захворювання, що характеризується переважно ураженням легенів і майже всіх інших органів.

варіанти відповідей

туберкульоз

авітаміноз

сколіоз

Запитання 2

Відкрив збудника туберкульозу і довів, що це не спадкове, а інфекційне захворювання :

варіанти відповідей

Роберт Кох

Юрій Гагарін

Роберт Бех

Запитання 3

Туберкульоз інфекційне захворювання, яке спричинює дуже маленький і стійкий мікроорганізм, що має паличкоподібну форму і носить назву:

варіанти відповідей

 паличка Коха

туберкульозна паличка

амеба

Запитання 4

Збудники туберкульозу надзвичайно стійкі мікроорганізми, вони живуть у  сухому мокротинні, що залишаються на особистих речах хворого, його ліжку, в кімнаті,- протягом:

варіанти відповідей

6 місяців

6 днів

6 років

Запитання 5

Паличка Коха гине:

варіанти відповідей

від сонячного проміння

під час кип'ятіння

від сполук хлору

у темному та вологому приміщенні

Запитання 6

Збудник хвороби передається від хворих на ….. форму туберкульозу.

варіанти відповідей

відкриту

закриту

повну

Запитання 7

Шляхи зараження туберкульозом :

варіанти відповідей

повітряно-крапельний

харчовий

контактний

Запитання 8

Симптоми туберкульозу:

варіанти відповідей

тривалий кашель

кровохаркання

задишка

підвищення температури тіла (до 37 - 37,5C⁰)

пітливість

погіршення апетиту, втрата ваги

Запитання 9

Для вчасного виявлення хвороби дорослим і підліткам з 15 років роблять:

варіанти відповідей

флюорографію (знімок легенів)

спеціальний тест(реакція Манту)

Запитання 10

Які правила суттєво знижують ризик захворювання на туберкульоз:

варіанти відповідей

Ретельно мити сирі продукти, руки і кухонне начиння

Кип'ятити сиру воду і молоко, піддавати кулінарній обробці при високій температурі сире м'ясо та інші продукти

Раціонально харчуватися з достатньою кількістю молочний і кисломолочних продуктів, свіжих овочів та фруктів

Відмовлятися від профілактичного щеплення


Зберігати окремо і нарізати на окремих дощечках продукти, які їдять сирими, і ті,що піддають кулінарній обробці

Вживати алкоголь та палити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест