Українська кухня. Перші страви.

Додано: 19 травня
Предмет: Технології, 9 клас
16 запитань
Запитання 1

За температурою подавання перші страви поділяють на

варіанти відповідей

Гарячі

Прохолодні

Теплі

Холодні

Запитання 2

За характером рідкої основи перші страви поділяють на:

   

  

варіанти відповідей

Перші страви на бульйонах і відварах

На хлібному квасі, сироватці, кислому молоці. 

На молоці

На воді

Охолодженому овочевому відварі, охолоджених і проціджених бульйонах, відварах з житніх сухарів

На фруктових і ягідних відварах (солодкі)

Всі варіанти правильні

Запитання 3

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається ?

варіанти відповідей

Бограч

Огірковий суп

Капусняк

Розсольник

Запитання 4

В яких перших стравах, як правило, продукти не проходять теплову обробку ?


 

 

варіанти відповідей

Гарячих

Холодних

Запитання 5

Основним продуктом цієї першої страви є капуста ?


 


варіанти відповідей

Розсольник

Борщ

Холодник

Капусняк

Запитання 6

Різновид супу, в якому як рідку основу використовують молоко, має назву ?

 

 

 

варіанти відповідей

 Заправна перша страва

Молочна перша страва

Юшка

Запитання 7

Із запропонованих назв оберіть холодні перші страви

варіанти відповідей

Холодник

Грибна юшка

Окрошка

Гаспачо

Шалтібарщай

Зелений борщ

Запитання 8

Оберіть на якій картинці зображено рибну юшку ?

варіанти відповідей
Запитання 9

Оберіть на якій картинці зображено солянку ?

варіанти відповідей
Запитання 10

Відкривати кришку із гарячої каструлі необхідно рухом ?

варіанти відповідей

"На себе"

"Від себе"

Як вам зручно

Запитання 11

Каструлі заповнювати продуктами необхідно на .

варіанти відповідей

1/2 об’єму

3/4 об’єму

Вщент

Запитання 12

Оберіть рецепт окрошки збірної

варіанти відповідей

Варені овочі (картопля, морква, ріпі), свіжі овочі (редис, огірок, зелена цибуля)

Варені овочі (картопля, морква, ріпі), свіжі овочі (редис, огірок, зелена цибуля), яловичина відварна, грудинка

М'ясні продукти (яловичина, окорок копчений, варений, язик відварний)

Запитання 13

Обов'язковими складовими частинами борщу є

варіанти відповідей

Буряки і томатне пюре

Капуста і картопля

Квасоля і баклажани

Запитання 14

Холодні супи зберігають і подають ?

варіанти відповідей

Зберігають на холоді і подають охолодженими до температури 8— І2°С

Зберігають на холоді, а подають підігрітими до 75°С

Запитання 15

За способом приготування розрізняють перші страви ?

варіанти відповідей

Пюреподібні

Прозорі

Різні

Заправні

Усі відповіді вірні.

Запитання 16

До заправних супів відносяться ?

варіанти відповідей

Окрошка, овочевий суп, капусняк

Борщ, розсольник, суп харчо

Холодник, юшка, молочний суп

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест