Українська мова (текст)

Додано: 30 квітня 2020
Предмет: Українська мова, 2 клас
Тест виконано: 78 разів
6 запитань
Запитання 1

Прочитати текст. Визначити його тип.

Лелеки живляться жабами, ящірками, гадюками, частково рибою. Охоче поїдають шкідливих комах. Не минають нагоди, аби схопити мишу чи пацюка.

варіанти відповідей

Текст - опис

Текст - розповідь

Запитання 2

До якого типу належить цей текст ?


Заєць дика тварина. Звірятко має довгі вуха і трохи розкосі очі. Передні лапки коротші,а задні - довші. Ця тваринка дуже полохлива.

варіанти відповідей

Текст - опис

Текст - розповідь

Запитання 3

Щоб красиво написати про щось або про когось , треба знайти секрети слів, уміти добирати яскраві й образні слова, які називаємо...

варіанти відповідей

виражальними засобами мови

прикметниками

службові слова

Запитання 4

Який із текстів відповідає малюнку?

варіанти відповідей

До годівнички прилетів яскравий птах.

Це був червоногрудий птах. На голівці в нього чорна шапочка. Спинку прикрашав сірий піджачок. На грудях червона сорочка. Коротеньким дзьобиком пташка вишукувала ягоди горобини.

Ці птахи прилітають із першим снігом.

Учні нашого класу захотіли піти в ліс на прогулянку.

Ось і чудова лісова поляна. Як тут багато грибів! Ось Андрійко нахилився і обережно зрізує великий білий гриб. Майже повна корзина у Оленки. А неподалік лисички виглядають із травички. Орест впізнав ліщину. Як багато на ній горішків!

  Діти поверталися додому трохи втомлені, але з повними кошиками грибів та вражень від осіннього лісу.

Запитання 5

Який із текстів відповідає малюнку?

варіанти відповідей

Я часто бачу у лісі їжачків.

Їжачок, як на мене, дуже добра і кумедна тваринка. Тіло в нього подовжене і густо вкрите голочками. Вушка нагадують ракушки. Здається, він завжди до всього прислухається: ніколи не поспішає, часто зупиняється, прислухаючись, чи нема поруч небезпеки. Оченята — ніби ґудзички, чорні, круглі. Носик подовгастий та гостренький. Непевне, їжачок дуже допитливий від природи. Лапки короткі, проте міцні. Він увесь сірий-сірий, аби легко було сховатися.

Ця тварина живе у лісі. Вона маленького розміру. У неї руда шубка, а взимку сіренька. На круглій, наче горіх, голівці гостренькі вушка з китичками. Звірятко має чорненькі, ніби ґудзички, оченята. У неї великий пухнастий хвіст. Він допомагає швидко бігати по деревах. Зимує звірятко у дуплі.

Запитання 6

Який із текстів відповідає малюнку?

варіанти відповідей

 Мак - це дуже гарна трав'яна рослина. Цього літа мені вдалося побачити ціле поле маків. Вони розсипалися вздовж дороги та чарували проїжджих своєю красою. Маки мають червоний колір квітки. Пелюстки у цієї рослини широкі. Всередині у неї чорна коробочка. Тому бутон виглядає дуже палко та яскраво.

Ромашка – дуже гарна квітка, вона яскраво виділяється за  зеленій  траві своїми білосніжними пелюстками, які, як промінчики, оточують сонячну середину. Саме тому,  ромашка  створює святковий і радісний настрій.

Птахи - наші друзі. Вони знищують шкідників лісу. А ще вони радують нас своїм співом. Бережіть птахів!

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест