Страви української кухні

Додано: 10 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 657 разів
11 запитань
Запитання 1

1.Комбінований процес теплової обробки овочів під час якого овочі обсмажують, а потім доводять до готовності в невеликій кількості рідини з додавання корінців, спецій, цибулі

варіанти відповідей

Варіння

Тушкування

Запікання

Смаження

Пасерування

Запитання 2

2.Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

Деруни

Зрази

Вареники

Запитання 3

3. Одна з найпопулярніших українських страв.

варіанти відповідей

Суп

Борщ

Капусняк

Сметана

Запитання 4

5. Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смутами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).

варіанти відповідей

Соломаха

Галушки

Суп

Запитання 5

6. Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

Деруни

Драники

Терчаники

Всі відповіді вірні

Запитання 6

9. Капуста засипана, капуста з пшоном — друга за значенням після борщу рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.

варіанти відповідей

Борщ

Капусняк

Куліш

Запитання 7

11. Страва, схожа за способом приготування на крупник, але роблена з пшоняних крупів. Було легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він мав ще одну назву — польова каша. Промите пшоно засипали у казан з киплячою водою, для смаку додавали одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Готовий затирали салом із цибулею й часником.

варіанти відповідей

Юшка

Куліш

Мамалига

Запитання 8

12. Назва страви

варіанти відповідей

Оладки

Млинці

Книші

Запитання 9

Який вид теплової обробки використовують при приготування дерунів?

варіанти відповідей

Варіння

Пасерування

Смаження

тушкування

Запитання 10

Деруни розрізняються за видом

варіанти відповідей

Соусів

Начинки

Теплової обробки

Запитання 11

Яку начінку мають "Панські деруни "?

варіанти відповідей

М'ясо

Шкварки

Гриби

Ніякої

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест