Українські шедеври класицизму

Додано: 5 квітня 2021
Предмет: Мистецтво, 8 клас
Тест виконано: 12 разів
6 запитань
Запитання 1

Головний і найстаріший корпус університету, розташований у центрі Києва на вулиці Володимирській, 60. Пам'ятка історії національного значення і символ вітчизняної фундаментальної університетської освіти.

варіанти відповідей
Запитання 2

Після скасування гетьманства (1764) Кирилу Розумовському спало на думку по- будувати у Батурині палац. Його будівництво за проектом шотландського архітектора Чарльза Камерона тривало протягом 1799-1803 років. 

варіанти відповідей
Запитання 3

Біля нього в 1978 р. режисером Георгіем Юнґвальд-Хількевичем були зняті сцени відомого “Д’Артаньян та три мушкетери” за мотивами роману Олександра Дюма .

варіанти відповідей

Воронцовський палац (Одеса)

Спасо-Преображенський кафедральний собор у місті Дніпро 

Київський університет

Палац Потоцьких у Львові

Запитання 4

Побудований в стилі ампір, знаходиться на знаменитому Приморському бульварі, на пагорбі, що виступає над морем, в місці, де колись була турецька фортеця Хаджибей.

варіанти відповідей

Воронцовський палац (Одеса)

Одеський оперний театр

Палацово-парковий комплекс «Старомерчанський» 

Парк Софіївка в Умані

Запитання 5

Перший камінь в його будівництво було закладено Катериною II у травні 1787р. Будівництво проводилося з 1830р. по 1835р. Собор споруджено у стилі класицизму за проектом архітектора О. Д. Захарова. 

варіанти відповідей
Запитання 6

Найвідоміший пам’ятник Києва, своєрідна візитівка міста. Його встановлено 1888 року за проектом скульптора М. Мікешина, на постаменті у вигляді степового кургану авторства        В. Ніколаєва.


варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест