Упевненість і самовпевненість

Додано: 28 березня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 4 клас
Тест виконано: 444 рази
5 запитань
Запитання 1

 Впевненість – це яка віра людини в когось або щось ?

варіанти відповідей

тверда

бездоганна

непохитна

Запитання 2

Як підняти впевненість у собі за допомогою інших людей?

варіанти відповідей

Спілкуйтеся з тими людьми, яким ви

Спілкуйтеся з ними більше, стільки, скільки можете. Ті, хто з радістю виявляються у вашому суспільстві, так чи інакше говорять або показують вам ваші сильні сторони. Це піднімає впевненість у собі.

Дякуйте. Скажіть спасибі кожному, хто щось для вас зробив. Мамі, що вас народила, бабусі, яка читала вам казки. Собі, що хочете зробити своє життя кращим. Подяка допомагає вам підняти впевненість у собі.

Відмовтеся від порівнянь. Порівнювати себе з іншими – принизливо і безглуздо, адже завжди знайдеться хтось, хто робить щось краще за вас. Порівнюйте себе тільки з собою вчорашнім . А в спілкуванні з іншими вчіться на чужих помилках і досягненнях . Сприймайте кожен успіх людини не як привід порівняти себе з ним, а як можливість навчитися чомусь корисному. Відсутність порівняння себе з іншими дуже сильно підвищує вашу впевненість у собі.

Запитання 3

Як виробити впевненість у собі самостійно?






варіанти відповідей

Вивчайте себе. Ведіть щоденник, йдіть до психолога, читайте глибокі і психологічністю художні твори і спеціальну психологічну літературу. Вчіться впізнавати себе. Це допоможе вам спиратися на свої бажання і потреби. Уміння чути себе і знання себе зроблять вас впевненою у собі людиною.

Підкресліть свої сильні сторони. Обов’язково є те, за що ви себе поважаєте, що вважаєте своїми достоїнствами. Природні зовнішні дані, вроджена риса характеру, приємний наслідок батьківського виховання – знайдіть щось, чим ви в собі захоплюєтеся. Підкресліть цю особливість. Зробіть акцент на тому, що допомагає вам себе любити. Підкреслення своїх сильних сторін підвищує вашу впевненість у собі.

Стати унікальним. Унікальна людина – той, хто знайшов щось своє, від чого у нього співає душа. Вишивання хрестиком, походи на концерти класичної музики, геніальна гра в настільні ігри, захоплення фотографією – неважливо, що це, але це буде ваше джерело радості. Щастя від заняття улюбленою справою підвищить вашу впевненість у собі.

Будьте позитивним. Шукайте у всьому хоч щось хороше. Впевнена у собі людина спирається на те, що бачить світ у райдужних фарбах. Його стрижень – здатність завжди зберігати іскорку позитиву і надію на хороше. Навик в будь-якій ситуації бачити щось прекрасне підніме вашу впевненість у собі.

 

Запитання 4

Як підняти впевненість у собі за допомогою простих дій?






варіанти відповідей

Робіть іншим добро. Допомагайте друзям і випадковим знайомим, займайтеся волонтерством, беріть участь у благодійних акціях допомоги дітям і дорослим. Допомагати – це не тільки витрачати зароблене. Допомагати – це спілкуватися, жартувати, випромінювати позитив і просто бути з кимось поруч. Допомога іншим підвищить вашу впевненість у собі.

Посміхніться. Посміхніться собі з ранку у ванній, коли чистите зуби, посміхніться в передпокої. Посміхніться перед сном думаючи про те, що ви провели добрий і усміхнений день. Посмішка чарівним чином робить з вас впевнену в собі людини.


Поставте крихітну мету. Випивати щоранку склянку теплої води (можна з лимоном або медом) нащосерце. Дурниця? Абсолютна – це дуже просто виконати. Однак поставивши перед собою маленьку мету і досягнувши її (досягнення – коли ви, наприклад, розумієте, що склянка води стає звичкою), ви зможете наступну мету зробити трохи більшою. Досягаючи маленьких цілей, ви вирощуєте впевненість у собі.

Випрямитеся. Слідкуйте за поставою завжди і скрізь, робіть щоранку десятихвилинну розминку на зміцнення м’язів спини. Гарна постава з’являється у впевненого в собі людини. Але якщо ви хочете знайти упевненість, почніть з постави – і впевненість у собі прийде слідом за прямою спиною.

Запитання 5

Яка самооцінка у впевненої людини?

варіанти відповідей

висока

низька

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест