Урок: Охорона праці. Тестове завдання з теми: "Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасних випадків"

Додано: 5 жовтня 2023
Предмет: , 11 клас
6 запитань
Запитання 1

Як зупинити капілярну кровотечу?

варіанти відповідей

потрібно обробити краї ранки розчином антисептика (перекис, йод, зеленка)

накласти нетугу марлеву пов'язку

перед тим, як забинтувати покладіть на поверхню рани вату

при великій площі пошкодження необхідно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою

усі варіанти вірні

Запитання 2

Як надати першу допомогу при уражені електричним струмом?

варіанти відповідей

необхідно знеструмити обладнання або провід, які стали причиною ураження людини струмом, визначити ступінь ураження людини електричним струмом, перевірити наявність у нього пульсу, переконатися у присутності дихання з підйому і опускання грудної клітини, перевірити кровообіг мозку по наявності рефлекторної реакції звуження зіниці ока при попаданні на нього яскравого світла

необхідно знеструмити обладнання або провід, які стали причиною ураження людини струмом, перевірити кровообіг мозку по наявності рефлекторної реакції звуження зіниці ока при попаданні на нього яскравого світла, визначити ступінь ураження людини електричним струмом, перевірити наявність у нього пульсу, переконатися у присутності дихання з підйому і опускання грудної клітини,

 необхідно переконатися у присутності дихання з підйому і опускання грудної клітини, перевірити кровообіг мозку по наявності рефлекторної реакції звуження зіниці ока при попаданні на нього яскравого світла знеструмити обладнання або провід, які стали причиною ураження людини струмом, визначити ступінь ураження людини електричним струмом, перевірити наявність у нього пульсу,

Запитання 3

Назвіть основні правила транспортування потерпілого.

варіанти відповідей

Транспортування потерпілого може здійснювати один або кілька людей вручну або з використанням спеціальних пристосувань і підручних засобів. Коли немає підручних засобів і часу для їхнього виготовлення, одна людина може нести потерпілого на руках, спині й плечі.

Транспортування потерпілого може здійснювати один або кілька людей вручну або з використанням спеціальних пристосувань і підручних засобів.

Транспортування потерпілого може здійснювати один або кілька людей. Коли немає підручних засобів і часу для їхнього виготовлення, одна людина може нести потерпілого.

Запитання 4

Визначте послідовність надання допомоги при непрямому масажі серця.

варіанти відповідей

Встаньте на коліна збоку постраждалого. Покладіть основу долоні однієї руки на центр грудної клітки постраждалого. Зчепіть руки в замок. Натискайте "п'яткою долоні". 

Тримайте руки прямо. Розмістіться вертикально над грудною кліткою постраждалого і тисніть на грудину як мінімум на глибину 5 см, але не більш ніж 6 см. Після кожної компресії звільняйте грудину від тиску, але не відривайте руки від грудної клітки.

Тримайте руки прямо. Розмістіться вертикально над грудною кліткою постраждалого і тисніть на грудину як мінімум на глибину 5 см, але не більш ніж 6 см. Після кожної компресії звільняйте грудину від тиску, відривайте руки від грудної клітки.

Встаньте на коліна збоку постраждалого.

Тримайте руки прямо. Розмістіться вертикально над грудною кліткою постраждалого і тисніть на грудину як мінімум на глибину 5 см, але не більш ніж 6 см. Після кожної компресії звільняйте грудину від тиску, але не відривайте руки від грудної клітки.

Запитання 5

Опишіть дії осіб які роблять штучне дихання.

варіанти відповідей

Голову потерпілого відводять максимально назад і пальцями затискають ніс (або губи), роблять глибокий вдих, притискають свої губи до губ потерпілого і швидко роблять глибокий вдих йому до рота.

Пальцями затискають ніс (або губи), роблять глибокий вдих, притискають свої губи до губ потерпілого і швидко роблять глибокий вдих йому до рота. Голову потерпілого відводять максимально назад

Голову потерпілого відводять максимально назад і пальцями затискають ніс (або губи), роблять глибокий видих, притискають свої губи до губ потерпілого і швидко роблять глибокий видих йому до рота.

Запитання 6

Перечисліть препарати та медичні засоби медичної аптечки.

варіанти відповідей

один джгут на людину, два перев'язувальні бинти на кожну людину

протиопікові серветки, марлеві серветки, пластир, рукавички

ножиці, антисептичні засоби, родинні медикаменти

усі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест