Уроки здорового харчування

Додано: 15 лютого 2023
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
Тест виконано: 233 рази
12 запитань
Запитання 1

Холестерин це -


варіанти відповідей

речовина, що бере участь у процесі обміну жирів в організмі

речовина, що бере участь у кровотворенні

речовина, що поліпшує апетит

речовина, що зменшує вагу

Запитання 2

Виберіть декілька правильних відповідей

варіанти відповідей

"Поганий" холестерин є причиною закупорки судин


"Хороший" холестерин усуває "поганий" холестерин зі стінок судин і сприяє прохідності артерій та вен 

"Поганий" холестерин сприяє прохідності артерій та вен

"Хороший" холестерин є причиною закупорки судин

Запитання 3

Принципи харчової безпеки

варіанти відповідей

Мити

Розділяти

Шукати

Охолоджувати

Купувати

Нагрівати

Запитання 4

Виберіть найшкідливіші продукти

варіанти відповідей

Торти, тістечка

Овочі, фрукти

Фаст-фуди

Локшина швидкого приготування

Молочні продукти

Жувальні цукерки, пастила

Джерельна вода

Солодкі газовані напої

Запитання 5

Оберіть корисні продукти харчування

варіанти відповідей

Вівсяна каша

Смажена картопля

Риба копчена

Молочні продукти

Смажене м'ясо

Овочі, фрукти

Хліб

Тушковані м'ясо, риба

Запитання 6

Дієтичне харчування - це

варіанти відповідей

лікувальне та профілактичне харчування, що поєднує комплекс збалансованих вітамінів, мінералів, білків, жирів і вуглеводів

виключення з раціону продуктів харчування, багатих на вуглеводи і жири

Запитання 7

Основні припципи здорового харчування

варіанти відповідей

Споживати хліб, зернові продукти, рис або картоплю декілька разів на день

Обирати продукти з високим вмістом цукру, солодкі напої та солодощі

Вживати не менше 400 г на добу овочів та фруктів

Віддавати перевагу продуктам з високим вмістом солі

Вживати жирне м’ясо та м’ясопродукти замість квасолі, бобів, риби, м'яса птиці

Вживати молоко та молочні продукти 

Запитання 8

Профілактика харчових отруєнь

варіанти відповідей

Мити руки перед приготуванням чи прийомом їжі

Ретельно мити обробні дошки, ножі та посуд

Купувати продукти з пошкодженою упаковкою чи простроченим терміном придатності

Використовувати тільки свіжі продукти

У теплу пору року не відмовлятись від вживання салатів, заправлених сметаною чи майонезом; кондитерських виробів з заварним кремом

Не класти сире та приготоване м’ясо в один посуд

Запитання 9

Профілактика гельмінтозів

варіанти відповідей

Овочі, фрукти, ягоди, зелень перед вживанням ретельно мити 

Не звертати увагу на мух

Мити руки перед їжею, після гри в пісочницях, після відвідування місць загального користування та спілкування з домашніми тваринами

Рибу та м’ясо піддавати необхідній термічній обробці

Пити сиру воду зі ставків, річок та інших водойм

Запитання 10

Обрати декілька правильних тверджень

варіанти відповідей

Овочі та фрукти червоного кольору мають потужний антиоксидантний ефект.

Сині і фіолетові фрукти і овочі теж наповнені антиоксидантами, особливо антоціаном

Щоб збільшити споживання вітаміну С і А, вживайте помаранчеві і жовті фрукти та овочі

Темно-зелені овочі, такі як: капуста, шпинат, брюссельська капуста - користі для організму не приносять

Білі рослинні продукти, такі як: гриби, часник і цибуля - приносять шкоду нашому організму

Запитання 11

Принцип "Відокремлюй сире від готового"

варіанти відповідей

Відокремлюйте сире м’ясо, птицю та морські продукти від готової їжі та страв

Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими кухонним приладдям, таким як ножі та дошки

Розміщуйте у холодильнику сирі продукти вище полиць із готовими стравами

Зберігайте продукти у закритому посуді для виключення контакту між сирими та готовими харчовими продуктами

Запитання 12

Принцип "Зберігайте харчові продукти при безпечній температурі"

варіанти відповідей

Не залишати приготовлену їжу при кімнатній температурі довше ніж на дві години

Не охолоджувати усі приготовлені страви та продукти, які швидко псуються 

Не зберігати приготовлену їжу довго навіть у холодильнику

Не розморожувати продукти при кімнатній температурі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест