Уряди незалежної України

Додано: 13 квітня 2021
Предмет: Історія України, 11 клас
Тест виконано: 50 разів
19 запитань
Запитання 1

Оберіть вірне твердження: "Прем'єр-міністр України — посада Голови Кабінету Міністрів в Україні який очолює виконавчу владу в країні. Згідно зі статтею 107 Конституції України є Членом Ради національної безпеки і оборони України.

варіанти відповідей

За час незалежності в Україні змінилося 16 прем'єр-міністрів. Найдовше на посаді перебував Віктор Янукович (2 роки, 19місяців і 7 днів), найменше — Олексій Гончарук (6 місяців і 4 дні).

За час незалежності в Україні змінилося 25 прем'єр-міністрів. Найдовше на посаді перебував Микола Азаров (3 роки, 10 місяців і 17 днів), найменше — Віктор Янукович (6 місяців і 4 дні).

За час незалежності в Україні змінилося 18 прем'єр-міністрів. Найдовше на посаді перебував Микола Азаров (3 роки, 10 місяців і 17 днів), найменше — Олексій Гончарук (6 місяців і 4 дні).


Запитання 2

«Тіньова» економіка, яка в другій половині 1990-х рр., за оцінками фахівців, «...гальмувала не тільки ринкові реформи, а й вкладання іноземними інвесторами капіталів в Україну», — це сфера вияву економічної активності, спрямованої на:

варіанти відповідей

Законодавче закріплення повного або часткового звільнення певного виду підприємницької діяльності від сплати податків

Ухилення від державного контролю та сплати податків, отримання доходів від здійснення заборонених видів діяльності

Перерозподіл національного доходу в інтересах окремих класів, соціальних (найбідніших або найбагатших) верств населення

Заохочення суб'єктів господарювання до розвитку виробництва, підвищення його ефективності та економічного зростання

Запитання 3

Назвіть економічні заходи урядів України впродовж 1990—2000-х рр.

 

а) Розпаювання сільськогосподарських земель колективної власності

б) Проведення приватизації майна державних підприємств

в) Установлення твердих державних цін на товари широкого вжитку

г) Запровадження національної грошової одиниці — гривні

д) Установлення державних монополій на зовнішню торгівлю

е) Ведення державою широкомасштабного індустріального житлового будівництва

варіанти відповідей

АБГ

БВД

АВД

ГДЕ

Запитання 4

Установіть відповідність між іменами лідерів політичних сил та їхніми блоками чи партіями що пройшли по загальнодержавному округу під час виборів до Верховнох Ради в жовтня 2012 р.

1.Ю.Тимошенко 2.В.Кличко 3.П.Симоненко 4. О.Тягнибок

А) КПУ Б) ВО "Батьківщина" В) "Удар" Г) ВО "Свобода"

варіанти відповідей

1А,2Б,3В,4Г

  1Б,2В,3А,4Г

1Б,2Г,3А,4Б

1Г,2А,3Б,4В

Запитання 5

В якому документі є ці положення?

- Кабінет Міністрів ставав вищим органом у системі органів виконавчої влади.

- Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України і Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України

- Прем'єр-міністр України призначається Верховною Радою України за поданням Президента України.

- Уряд призначався парламентом за поданням Президента України.


варіанти відповідей

Конституції

Конституційній реформі

 

Декларації про державний суверенітет

Запитання 6

Визначте яка риса соціально-економічного розвитку була притаманна Україні в роки незалежності?


варіанти відповідей

інтеграція української економіки з економікою Європейського Союзу

диференціація суспільства за майновою ознакою

стрімке зростання дефіциту споживчих товарів

перевищення економічних показників часів Української РСР

Запитання 7

 Коли було запроваджено національну валюту України? "25 листопада 1991 р. президент Росії Б. Єльцин зробив висновок: «Як тільки вони [Україна] приймуть рішення про свою національну валюту — і все — ми [СРСР] закінчилися».

варіанти відповідей

1992 р.

1991 р

1994 р.

1996 р.

Запитання 8

Вірно твердження? "17 лютого 1999 року Верховна Рада України ухвалила рішення про зняття депутатської недоторканності з Павла Лазаренка.

Працюючи на чолі уряду, звинувачувався опозиційною пресою в монополізації газового ринку України та злочинній корупції. Вважався лідером так званого дніпропетровського клану.

Згідно з рейтингом найбільших корупціонерів світу, складеному у 2008 р. Всесвітнім банком по спільній програмі з ООН «Повернення викрадених активів», Павло Лазаренко увійшов до десятки найкорумпованіших державних діячів світу."

варіанти відповідей

ні

так

не знаю

Запитання 9

Установіть хронологічну послідовність подій: 

варіанти відповідей

Помаранчева революція - Початок президентства В. Ющенка » Ухвалення Верховною Радою Закону - Про Голодомор 1932-1933 років в Україні - Обрання В. Януковича Президентом України

Обрання В. Януковича Президентом України - Початок президентства В. Ющенка - Помаранчева революція - Ухвалення Верховною Радою Закону «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні».

Помаранчева революція - Ухвалення Верховною Радою Закону «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні - Обрання В. Януковича Президентом України - Початок президентства В. Ющенка - прєм'єрство Ю.Тимошенко

Запитання 10

Установіть хронологічну послідовність подій: 


варіанти відповідей

Обрання В. Ющенка Президентом України » Підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією » Вступ України до Ради Європи » Підписання Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Підписання Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї; Підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією; Вступ України до Ради Європи; Обрання П. Порошенка Президентом України

Підписання Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї» Вступ України до Ради Європи; Підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією; Обрання В. Ющенка Президентом України


Запитання 11

В якому році вибухнув "касетний скандал"?

варіанти відповідей

2001 р.

1999 р

1998 р

2000 р.

Запитання 12

Вкажіть рік підписання Україною Меморандуму про нерозповсюдження ядерної зброї 

варіанти відповідей

1994

 1995    

1996   

2000

Запитання 13

Про кого йдеться у документі?

 Прем'єр-міністр України (від 22 грудня 1999 до травня 2001 р.) Реалізація урядової програми «Реформи заради добробуту» дозволила Кабінету Міністрів ........ (Прізвище ім'я) домогтися позитивної динаміки в економіці. Вперше за роки незалежності Україна отримала приріст ВВП. Вдалося радикально змінити механізм розрахунків і платежів у центральний та місцеві бюджети, відмовитися від бартеру і запозичень, оздоровити ситуацію на енергоринку, суттєво збільшити надходження у бюджет, витрати на соціальні цілі. За рік у країні ліквідовано бюджетну заборгованість по зарплаті, пенсіях та стипендіях.

варіанти відповідей

Юлії Тимошенко

Віктора Ющенка

Віктора Януковича

Євгеннія Марчука

Запитання 14

Назвіть про кого йдеться у документі?

"Друге прем'єрство ________ припало на період світової фінансово-економічної кризи 2008—2009. З метою стабілізувати державні фінанси, Голова уряду разом з міністром фінансів, головою Національного банку та Президентом України звернулася до МВФ за позикою. 31 жовтня 2008 року з'явилися лист про наміри до МВФ і Меморандум про економічну та фінансову політику. Усунення посередника РосУкрЕнерго зі схеми постачання природного газу з Російської Федерації в Україну і Україна перейшла на прямі контракти з «Газпромом» «Земельну» ж мафію було усунено — започаткуванням безкоштовного оформлення та видачі громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки"..

варіанти відповідей

Віктора Януковича

Юлії Тимошенко

Леоніда Кучми

Валерія Пустовойтенко

Запитання 15

Про кого йдеться у докумепнті?

"Прем'єр-міністр України з 27 лютого 2014 р. - 10 квітня 2016 р

Уряду___________ вдалося відновити боєздатність Збройних Сил України, було створено Національну гвардію України. Видатки на безпеку і оборону було забезпечено на рівні 5,06 % ВВП (114,5 мільярдів гривень у 2016 році). Видатки на оборону у 2015 році (96 мільярди грн.) зросли на 50 % у порівнянні з 2014 роком. В умовах війни Уряду вдалося врятувати економічне та фінансове становище, стабілізувати економіку і зупинити загрозу дефолту. 

варіанти відповідей

Арсенія Яценюка

 Денис Шмигаль

Анатолія Кінаха

Віктор Янукович

Запитання 16

Про кого йдеться у документі?

"Прем'єр-міністр України 14 квітня 2016- 20 травня 2019

_____ встановив єдину ціну на газ для населення та промислових споживачів, що призвело до її підвищення для населення до 6,9 тисяч грн за 1000 м3. Це рішення мало за мету встановлення ринкових цін на газ, щоб відновити український газовидобуток і газову незалежність України до 2020 року

Ключовим механізмом боротьби з корупцією вважає судову реформу. Започаткував реформи: охорони здоров'я, освіти, держслужби. Здійснив перехід до електронної системи документообігу між урядом-було введено 16 електронних послуг у сферах будівництва

На початок 2017 року було відремонтовано 950 км доріг, на це витрачено 6,3 млрд грн. , реєстрації і закриття юридичної особи, За два роки роботи уряду ---------- середня заробітна плата виросла на 22,1 %, вдалося домогтися позитивних темпів зростання реального ВВП у 2 %."

варіанти відповідей

Анатолій Кінах

Віктор Ющенко

Володимир Гройсман

Юлія Тимошенко

Запитання 17

Укажіть заходи часів президентства Віктора Януковича

варіанти відповідей

Україна вступила в СОТ

Україна отримала знижку на російський газ

Ухвалено державну програму боротьби із сирітством

Відмова укласти угоду про асоціацію з Євросоюзом

Україна стала членом НАТО

Рішеннями судів командир УПА Р.Шухевич та провідник ОУН-Б Степан Бандера позбавлені звання Героя України

Запитання 18

Укладені Віктором Януковичем 21 квітня 2010 року та звані Харківські угоди

варіанти відповідей

посилили енергетичну залежність України від Росії

сприяли зближенню України і НАТО

підтвердили вступ України до Організації єдиного економічного простору

продовжили термін присутності російського Чорноморського флоту в Криму на 25 років

Запитання 19

Оберіть фото, хто зараз очолює Кабінет Міністрів України?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест