Устакування для смаження їжі

Додано: 6 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 82 рази
12 запитань
Запитання 1

Як розшифровується ПЕСМ-2:

варіанти відповідей

плита електромагнітна секційно-модульна на 2 конфорки;


  плита економна секційно-модульна на 2 конфорки;



 плита електрична секційно-модульна на 2 конфорки;

Запитання 2

Чому забороняється користуватися фритюрницею при несправному заземленні?

варіанти відповідей

Може поламатись фритюрниця.

 Може вразити струмом.

Погано буде смажитись продукт

Запитання 3

Плита ПЕСМ-4ШБ має ...

варіанти відповідей

 1 конфорку

 2 конфорки

 4 конфорки

 6 конфорок

Запитання 4

Електросковорідки призначені для ...

варіанти відповідей

варіння продуктів, припускання й тушкування

тушкування продуктів

смаження продуктів основним способом та у фритюрі,припускання й тушкування

смаження продуктів

Запитання 5

Коли потрібно завантажувати продукти у фритюрницю? 

варіанти відповідей

коли загориться жовта лампочка. 

 методом пробного смаження.   

коли з'явиться легкий димок над жиром.

Запитання 6

Що необхідно зробити з продуктами перед закладанням їх у киплячий жир у фритюрниці?

варіанти відповідей

потримати у холодильнику;

підсолити;

 побризкати оцтом;

обсушити серветкою.

Запитання 7

Плитний посуд при експлуатації електроплити потрібно заповнювати не більше ніж:

варіанти відповідей

50% його об’єму; 

20% його об’єму; 

80% його об’єму;

1000% його об’єму

Запитання 8

У який момент треба наливати жир у електричну сковороду?

варіанти відповідей


коли сковорода ще холодна; 


коли сковорода нагрілася до температури не більше 95°С;

коли сковорода нагрілася до температури 160°С;

коли сковорода вже добре нагрілася.

Запитання 9

З метою уникнення опіків під час перекидання електричної сковороди для вивантаження готових виробів кухар повинен стояти:

варіанти відповідей

попереду сковороди;

збоку сковороди; 

позаду сковороди;

якомога далі від сковороди

Запитання 10

Рухомий піддон електроплити ПЕСМ призначений:

варіанти відповідей

 для збирання пролитої рідини;

з метою техніки безпеки 

для зручної роботи;

для регулювання висоти плити.

Запитання 11

Електричні плити належать до

варіанти відповідей

стаціонарного устаткування

універсального устаткування.

спеціалізованого устаткування

Запитання 12

В жарильних шафах

варіанти відповідей


смажать та тушкують великі шматки м'яса, птиці,

смажать великі шматки м'яса, птиці, запікають та варять круп'яні на овочеві страви, а також випікають кондитерські вироби. 

смажать великі шматки м'яса, птиці, запікають круп'яні на овочеві страви, а також випікають кондитерські вироби. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест