Узагальнення знань. Тема: "Приготування оздоблювальних напівфабрикатів для кондитерських виробів"

Надати відповіді на питання. В деяких питаннях є по декілька правильних відповідей, тому надавайте відповіді уважно!

Додано: 26 листопада 2022
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 117 разів
16 запитань
Запитання 1

Які оздоблювальні напівфабрикати використовують для борошняних кондитерських виробів?

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

Бісквітний напівфабрикат;

Креми: вершкові, сметанні, масляні, білкові;

Крихти: пісочні, бісквітні, горіхові, шоколадні, цукрові;

Начинки: сирна, фруктові, ягідни;

Фарші: м"ясна, ліверна, грибна, картопляна;

Сиропи;

Помада: основна, шоколадна, молочна;

Пісочний напівфабрикат;

Запитання 2

За якими органолептичними ознаками можна визначити щільність сиропу?

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

занурюють декілька крапель гарячого сиропу у гарячу воду;

 по клейкості краплі сиропу, взятої між великим і вказівним пальцями;

у чайну ложку набирають киплячого сиропу і швидко занурюють її в холодну воду;

Запитання 3

До якої температури та проби уварюють цукровий сироп при приготуванні крему білкового заварного?

варіанти відповідей

t 107-110С , проба на середню нитку;

t 118-120С , проба на сердню кульку;

t 120-125С , проба на тверду кульку;

Запитання 4

Якщо яєчні білки не збиваються до потрібного об'єму при приготуванні білкового крему, в чому може бути причина?

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

Погано відділили білок від жовтка;

Не охолодили білки перед використанням;

Використали не глибоку ємність для збивання;

Не підігріли білки до кімнатної температури;

Використали посуд зі слідами жиру;

Запитання 5

Для чого використовують сироп ТИРАЖ?

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

для глазурування поверхні тортів;

 для глазурування поверхні пряників;

для глазурування поверхні тістечок;

для глазурування поверхні фруктів;

Запитання 6

У якому співвідношенні з'єднують цукор і воду при приготуванні цукрового сиропу для крему масляного "нового"?

варіанти відповідей

1 : 1

3 : 1

5 : 1

2 : 1

Запитання 7

Якщо під час збивання масла виділилася волога при приготування крему масляного, яка причина виникнення цього браку?

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

використали розтоплене масло;

використали замерзле масло;

масло збивали на слабких обертах міксера;

використали масло з підвищеною вологістю;

Запитання 8

Білкові креми використовують для:

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

склеювання випечених пластів тортів та тістечок;

оздоблення поверхні тортів та тістечок;

для заповнення порожнин випечених напівфабрикатів;

Запитання 9

Який термін зберігання білкових кремів, та виробів оздоблених білковими кремами?



варіанти відповідей

72 години;

6 годин;

7 годин;

24 години;

Запитання 10

Вироби оздобленні білковим сирцевим кремом, для покращення вигляду, смаку і стійкості форми рекомендується -

(оберіть правильний варіант)

варіанти відповідей

пасерувати;

бланшувати;

колірувати;

калібрувати;

Запитання 11

У якому співвідношенні з'єднують цукор і воду при приготуванні цукрового сиропу для крему білкового заварного?

варіанти відповідей

1 : 1

4 : 1

2 : 1

4 : 3

Запитання 12

Які інгрідієнти необхідні для приготування крему вершкового?

(оберіть правильні варіанти)

варіанти відповідей

вершки 15% жирності, цукрова - пудра, згущене молоко;

вершки 35% жирності, цукрова - пудра, ванільна пудра;

вершкове масло, цукрова - пудра, коньяк, ванілін;

вершки 35% жирності, білки, цукрова - пудра;

Запитання 13

Який термін зберігання заварних кремів та кондитерських виробів оздоблених заварним кремом?

варіанти відповідей

24 години;

7 годин;

6 годин;

72 години;

Запитання 14

Заварні крема використовують для -

(оберіть правильні варіанти)

варіанти відповідей

оздоблення кондитерських виробів;

склеювання випечених пластів;

заповнення порожнини випечених пластів;

Запитання 15

Який термін зберігання масляних кремів та кондитерських виробів оздоблених масляними кремами?

варіанти відповідей

6 годин;

36 годин;

72 години;

7 годин;

Запитання 16

Які вимоги до якості крему заварного?

варіанти відповідей

Пишна, повітряна біла маса, добре зберігає надану форму;

Сніжно-біла маса, однорідна, пишна, ледь тягуча, з блискучою поверхнею;

Пастоподібна, ледь драглиста маса жовтого кольору, без грудочок;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест