Видатні спортсмени України

Додано: 31 липня 2020
Предмет: Фізична культура
Тест виконано: 159 разів
10 запитань
Запитання 1

Чемпіонка світу з фігурного катання і Олімпійська чемпіонка, яка  здобула для нашої країни першу в історії золоту медаль на Іграх у Ліллегаммері в 1994 році.

варіанти відповідей

Яна Клочкова

Оксана Баюл

Ольга Харлан

Запитання 2

Олімпійський чемпіон з боксу 1996 року у надважкій ваговій категорії. Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO (2000—2003 роки, 2008—2015 роки), IBF (2006—2015 роки), IBO (2006—2015 роки), The Ring (2009—2015 роки) і WBA (2011—2015 роки). За всю кар'єру зазнав лише 5 поразок, і після останньої з них вирішив завершити кар'єру .




варіанти відповідей

Володимир Кличко

Руслан Федотенко

Юрій Чебан

Запитання 3

Не має олімпійської медалі, проте в колекції боксера є багато інших нагород і титулів: чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO (1999—2000 роки), WBC (2004—2005 роки та 2008—2014 роки), The Ring (2004—2005 роки). Віталій Кличко – єдиний боксер, якому вручили пояс "Вічного" чемпіона світу у важкій вазі за версією WBC. І єдиний боксер, який став мером однієї зі світових столиць.




варіанти відповідей

Василь Ломаченко

Юрій Чебан

Віталій Кличко

Запитання 4

Найкраищй футболіст в історії Незалежної України, який не тільки вигравав чемпіонські титули в Україні та Італії, але і має в активі титул переможця Ліги чемпіонів, а найголовніше – "Золотий м'яч" кращому гравцю світу 2004 року – приз, до якого в часи незалежності України ніхто не зумів наблизитися . Зараз тренер національної збірної України.


варіанти відповідей

Роман Пахолюк

Руслан Федотенко

Андрій Шевченко

Запитання 5

Славетна українська фехтувальниця шаблею, Олімпійська чемпіонка 2008 року у командній першості, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, п'ятиразова чемпіонка світу (2009 року в командній першості, 2013 в індивідуальній і командній, 2014 в індивідуальній, 2017 в індивідуальній), семиразова чемпіонка Європи. Наразі мріє лише про одну нагороду, якої їй бракує для повного щастя – Олімпійського золота в індивідуальній першості. Сподіваємося, цю прогалину наша спортивна гордість зможе заповнити вже незабаром.


варіанти відповідей

Яна Шемякіна

Лилия Подкопаєва

Ольга Харлан

Запитання 6

Українська "Золота рибка", яку знає весь світ. Тільки Олімпійських золотих медалей у неї чотири! Вона чотирикратна олімпійська чемпіонка на дистанціях 200 та 400 метрів, срібна призерка — 800 метрів. А ще вона 10 разів вигравала чемпіонат світу і 19 разів чемпіонат Європи на різноманітних дистанціях. Якісь космічні досягнення для сучасного українського плавання!


варіанти відповідей

Тамаш Дарньи

Кристин Отто

Яна Клочкова

Запитання 7

Не так вже й багато в Україні спортсменів, які вигравали Олімпіаду двічі, а таких, що робили це у різні роки і того менше – троє. Він вигравав Ігри 2012 та 2016 років у веслуванні на каное. А в 2008 році ще і бронзову медаль Олімпіади здобував. Про перелік його успіхів на чемпіонатах світу і Європи на фоні олімпійських звитяг і говорити немає чого – наш веслувальник неодноразово вигравав медалі цих змагань, серед яких, звичайно ж, були і золоті.

варіанти відповідей

Андрій Рибачок

Юрій Чебан

Юрій Вандюк,

Запитання 8

Гідний продовжувач боксерських традицій України. Ба більше – єдиний українець, який вигравав Олімпіаду двічі! Він поспішав до професійного боксу, а коли все ж перейшов до профі, змусив всіх суперників боятися себе. Зараз володіє поясом чемпіона світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі, який захистив вже тричі. Тепер українець планує змінити вагу, аби отримати більш серйозних суперників, адже в його дивізіоні вже не залишилося тих, хто наважився б кинути виклик бійцю, який, за словами багатьох експертів, є найбільш технічним та видовищним боксером світу прямо зараз.


варіанти відповідей

Віталій Клічко

Василь Ломаченко

Володимир Кличко

Запитання 9

Ще одна легенда українського спорту, яка має дві олімпійські медалі. Обидві вони були здобуті українкою на Іграх 1996 року в Атланті. Там гімнастка виграла золото у вільних вправах та в абсолютній першості. А також додала до цих видатних здобутків ще і срібло у вправах на колоді.


варіанти відповідей

Ярош Тетяна

Лілія Подкопаєва

Пилип'як Юлія Орестівна

Запитання 10

Український хокей зараз переживає дуже скрутний період, проте були часи, коли збірна нашої країни виступала на Олімпійських іграх, а гравці з України грали в НХЛ. Він був серед тих, хто виступав за Україну на останній наразі для неї Олімпіаді (2002 рік), але найголовніші здобутки хокеїста – дві перемоги в Кубку Стенлі. В 2004 році виграв почесний трофей з "Тампою" (ще і закинувши вирішальну шайбу у фінальній серії), а у 2009 році повторив успіх вже з "Піттсбургом", в якому також був помітною персоною в складі.

варіанти відповідей

Вейн Ґрецкі

Невсі Лалонд

Руслан Федотенко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест