Види хліба, склад, корисні речовини

Додано: 6 березня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Основою хліба є...

варіанти відповідей

злаки

тісто

дріжджі

Запитання 2

Джерелом яких поживних речовин є хліб?

варіанти відповідей

амінокислоти

вітаміни групи В

мінеральні речовини

рослинні білки

рослинна клітковина

кальцій

калій

жири

Запитання 3

Як називається італійський національний хліб?

варіанти відповідей

маца

багет

чіабата

піца

Запитання 4

З яких продуктів готувався перший хліб?

варіанти відповідей

з шишок

з жолудів

з рису

з кукурудзи

Запитання 5

З чого готується знаменита ізраїльська маца?

варіанти відповідей

з неферментованого тіста

із закваски

зі звичайного дріжджового тіста

Запитання 6

На які види поділяється хліб за типом борошна?

варіанти відповідей

пшеничний

сірий

білий

пшенично-житній

житній

цільнозерновий

Запитання 7

Яких речовин найбільше у високоякісному пшеничному борошні?

варіанти відповідей

магній

калій

натрій

кальцій

крохмаль

фосфор

Запитання 8

Чому хліб, виготовлений тільки з житнього борошна, корисний не для всіх споживачів?

варіанти відповідей

погано перетравлюється

має специфічний смак

швидко черствіє

Запитання 9

Який хліб має здатність довго не черствіти?

варіанти відповідей

пшеничний

житній

кукурудзяний

цільнозерновий

Запитання 10

Хто винайшов спосіб приготування хліба на основі закваски?

варіанти відповідей

греки

єгиптяни

римляни

українці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест