Види салатів та їх харчова цінність. Технологія приготування овочевих салатів

Додано: 21 січня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 50 разів
12 запитань
Запитання 1

Салат — це

варіанти відповідей

страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

страва що збуджує апетит і подається після гарячих страв

страва із варених овочів, що подається як гарнір до м'яса

Запитання 2

Салати є надзвичайно корисною стравою, яка

варіанти відповідей

містить вітаміни, мінеральні солі, вуглеводи, а також речовини, які вбивають хвороботворні мікроби.

містить безліч вітамінів і мінералів

містить мінерали і солі, що бадьорять організм і збуджують апетит

Запитання 3

Поживні цінності салату залежать 

варіанти відповідей

від того, які продукти входять до його складу. 

від споживання салатів, особливо із сирих овочів та зелені, покращує травлення і збуджує апетит. 

від того, які продукти входять до його складу, споживання салатів, особливо із сирих овочів та зелені, покращує травлення і збуджує апетит. 

Запитання 4

Зіпсувати салат може

варіанти відповідей

використання для заправки оцту

несмачна, неякісна або невідповідна даним продуктам заправка

велика кількість майонезу

Запитання 5

Для приготування і подавання салату використовують

варіанти відповідей

скляні, емальовані, пластмасові, дерев'яні або керамічні тарілки

металеві тарілки

глиняні тарілки

керамічні тарілки

Запитання 6

Форма нарізання овочів для салату

варіанти відповідей

кубики, часточки, соломка

кубики, часточки, соломка, кружальця, кільця, півкільця

кружальця, кільця, півкільця

Запитання 7

Для вінегретів та інших салатів овочі варять

варіанти відповідей

неочищеними

спершу очищеними

Запитання 8

Не слід також зрізати хвостик буряка,

варіанти відповідей

щоб під час варіння буряк не розварився

щоб під час варіння буряк не втратив сік

Запитання 9

Кожен вид овочів слід варити окремо, чому?

варіанти відповідей

щоб краще зберегти вітаміни

щоб не переварити овочі

Запитання 10

Навіщо буряк заправляють олією?

варіанти відповідей

Щоб було смачніше

Щоб інші овочі не пофарбувались

Щоб салат гарно виглядав

Запитання 11

Заправляють і солять салат безпосередньо перед подаванням до столу. Якщо зробити це раніше..

варіанти відповідей

то салат швидко зіпсується

овочі матимуть неприємний вигляд

овочі в салаті пустять сік і будуть несмачними

Запитання 12

Перша згатка про салат датується ....

варіанти відповідей

200 р. до н. е.

2500 р

100 р.

1987 р.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест