Види та характеристика столового посуду

Додано: 21 листопада
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

З якого матеріалу виготовляють порцеляновий посуд?

варіанти відповідей

Каолін, кварц, польовий шпат

Пісок, чавун, крейда

Пластик, гіпс, сірка

Запитання 2

Для чого використовується кокотниця?


варіанти відповідей

Для подачі супів

Для запікання і подачі закусок

Для подачі напоїв

Запитання 3

Які переваги має кришталевий посуд?



варіанти відповідей

Легкість і міцність

Прозорість, блиск, дзвін

Низька вартість

Запитання 4

Що таке фаянсовий посуд?


варіанти відповідей

Вид скляного посуду

Вид металевого посуду

Вид керамічного посуду

Запитання 5

Який об'єм зазвичай має чайна чашка?

варіанти відповідей

100-150 мл

300-400 мл

200-250 мл

Запитання 6

Для чого використовується келих тюльпаноподібної форми?


варіанти відповідей

Для подачі витриманих вин

Для вермутів

Для пива

Запитання 7

Який вид одноразового посуду вважається найбільш екологічним?

варіанти відповідей

Пластиковий

З кукурудзяного крохмалю

З алюмінієвої фольги

Запитання 8

Який матеріал використовується для виготовлення скляного посуду?


варіанти відповідей

Каолін

Кварцовий пісок

Поліпропілен

Запитання 9

Яка основна перевага керамічного посуду?



варіанти відповідей

Зберігає тепло

Легкий і дешевий

е крихкий

Запитання 10

Що є особливістю металевого посуду з нержавіючої сталі?



варіанти відповідей

Полегшена структура, блиск

Зеркальність, легке очищення

Міцність, стійкість до корозії

Запитання 11

Яка ємність стандартного келиха для червоного вина?



варіанти відповідей

200-300 мл

400-500 мл

50-100 мл

Запитання 12

Для чого призначені менажниці?



варіанти відповідей

Для подачі ікри

Для подачі напоїв

Для подачі різних страв із соусами

Запитання 13

Для чого використовується турка?



варіанти відповідей

Для заварювання чаю

Для варіння глінтвейну

Для приготування кави

Запитання 14

Яке призначення мають баранчики?


варіанти відповідей

Для подачі страв із соусами

Для тушкованих і запечених страв

Для подачі холодних закусок

Запитання 15

Яке основне призначення креманки?



варіанти відповідей

Для подачі молока чи вершків для кави та чаю

Для подачі десертів

Для подачі крем-супів

Запитання 16

Чому одноразовий посуд із пінополістиролу є небезпечним?


варіанти відповідей

Важкий у транспортуванні

Легко ламається

Виділяє токсичні речовини при нагріванні

Запитання 17

Для чого призначений посуд із кукурудзяного крохмалю?

варіанти відповідей

Для збереження температури страв

Для подачі гарячих напоїв

Для страв на винос

Запитання 18

Який посуд використовується для подачі гарячих супів у напівпорції?


варіанти відповідей

Глибока столова тарілка діаметром 220 мм

Супниця

Чаша бульйонна

Запитання 19

Який посуд використовується для подачі м'ясних або рибних страв на декілька порцій?

варіанти відповідей

Закусочна тарілка

Блюдо овальне

Макитра

Запитання 20

Для чого використовується тарілка столова мілка?

варіанти відповідей

Для індивідуальної порції гарячих страв

Для подачі пиріжків

Для подачі салатів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест