Виробниче навчання

Додано: 27 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 21 раз
28 запитань
Запитання 1

Котлетна маса це?

варіанти відповідей

Січена натуральна маса, попередньо замочений у холодній воді або молоці хліб

Січена маса без хліба

Котлетна маса без хліба

Запитання 2

Для яких напівфабрикатів котлетну масу готують із меншою кількістю хліба ( на 10%)

варіанти відповідей

Для котлет

Для січеників з начинкою, рулету, м' ясних кульок

Для котлет биточків, шніцелів

Запитання 3

Котлетну масу порціонують 1-2 шт. на порцію), обкачують у червоній паніровці, надають овально- приплюснутої форми з одним загостреним кінцем до 2,0 см завтовшки, 10-12 см завдовжки і 5 см завширшки.

варіанти відповідей

Котлети

Биточки

Шніцель

Зразки січені

Запитання 4

Котлетну масу порціонують (1-2 шт. на порцію), обкачують у червоній паніровці, надають приплюснуто- округлої форми до 2 см завдовжки, 6 см у діаметрі.

варіанти відповідей

Котлети

Биточки

Шніцель

Січеники

Запитання 5

Котлетну масу порціонують (1шт. на порцію), обкачують у Червоній паніровці, надають овально- приплюснутої форми 1 см завтовшки.

варіанти відповідей

Котлети

Биточки

Шніцель

Січеники

Запитання 6

Які кістки непридатні для приготування бульонів

варіанти відповідей

Великі

Малі

Реберні, лопаткові

Запитання 7

За консистенцією каші поділяють на: ...

варіанти відповідей

Густі, рідкі, тягучі

Розсипчасті, в'язкі, рідкі

Сипучі, рідкі, густі

Запитання 8

Із 1 кг крупи можна приготувати 2,1-3 кг готової каші

варіанти відповідей

Розсипчастої

В'язкої

Рідкої

Запитання 9

Із 1 кг крупи можна приготувати 4-5 кг готової каші

варіанти відповідей

Розсипчастої

В'язкої

Рідкої

Запитання 10

Із 1 кг крупи можна приготувати 5-6 кг каші

варіанти відповідей

Розсипчастої

В'язкої

Рідкої

Запитання 11

Перед приготуванням бобові замочують

варіанти відповідей

У теплій воді

У холодній воді

У гарячій воді

Запитання 12

Для приготування борошняної пасеровки використовують борошно...

варіанти відповідей

Всіх сортів

Тільки вищого сорту

Вищого і 1 сорту

Запитання 13

Пасерування борошна це?

варіанти відповідей

Нагрівання його до 100 градусів

Нагрівання його до 150-180 градусів

Нагрівання його до температури 120-150 градусів.

Запитання 14

Залежно від способу приготування борошняну пасеровку поділяють на...

варіанти відповідей

Рідку, густу

Червону, білу

Суху, жирову

Запитання 15

За кольором борошняну пасеровку поділяють на...

варіанти відповідей

Червону і білу

Коричневу і білу

Білу і холодну

Запитання 16

Основою для приготування молочних соусів є?

варіанти відповідей

Молоко і біла жирова борошняну пасеровка

Молоко і біла суха борошняну пасеровка

Запитання 17

Сметанний соус приготовлений на м'ясному бульоні або овочевими відварів використовують для?

варіанти відповідей

М'ясних і рибних страв

Тільки м'ясних

Тільки овочевих

М'ясних та овочевих страв

Запитання 18

Сметанний соус приготовлений на рибному бульйоні використовують для...

варіанти відповідей

М'ясних і рибних страв

Тільки рибних страв

Будь яких страв

Запитання 19

Скільки води та солі потрібно для варіння 10 яєць у шкарлупі?

варіанти відповідей

1 л води 40-50 гр солі

2 літри води 40-50 гр солі

3 літри води 40-50 гр солі

Запитання 20

Для чого додають сіль при варіння яєць у шкарлупі?

варіанти відповідей

Для швидшого приготування

Для покращення смаку

Для запобігання витікання яйця

Запитання 21

Для чого зварені яйця ополіскують холодною водою?

варіанти відповідей

Для швидшого охолодження

Для легшого обчищання

Не рекомендується це робити

Запитання 22

Залежно від кулінарного використання і тривалості варіння готують яйця?

варіанти відповідей

Рідкі, в'язкі, круті

Рідкі, " в мішечок", круті

Рідкі, "в мішечок", густі

Запитання 23

Для отримання рідких яєць їх варять?

варіанти відповідей

1-3хв

3-5 хв

2,5-3 хв

Запитання 24

Скільки необхідно варити яйця щоб отримати яйця зварені "в мішечок"

варіанти відповідей

4,5-5 хв

4-5 хв

5 хв

Запитання 25

Скільки хвилин варять яйця для отримання яйця зварені круто?

варіанти відповідей

Більше 10 хв

10 хв

8-10хв

Запитання 26

При приготуванні яєчні натуральної сіллю посипають?

варіанти відповідей

Білок

Жовток

Не має значення

Запитання 27

Якої консистенції повинен бути жовток у яєчні натуральній?

варіанти відповідей

Рідким

Напіврідким

Загуслим

Запитання 28

Яка норма солі на 1 яйце для приготування яєчні натуральної?

варіанти відповідей

0,25 гр

2,5 гр

0,02 гр

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест