Виробниче навчання для 12 групи

Додано: 6 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 33 рази
12 запитань
Запитання 1

Що таке меланж?

варіанти відповідей

це суміш яєчного білка і жовтка, у герметичній упаковці

 це суміш яєчного білка і жовтка, звільнена від шкаралупи і яєчних оболонок.

сушений жовток

сушений жовток і білок багатий на вітаміни

Запитання 2

Що таке яйце?

варіанти відповідей

Білок яйця багатий цінними амінокислотами, які є будівельним матеріалом для людського організму

Білкова частинка з жовтком які внутрішньо захищені шкарлупою

В основному білковий продукт, дуже високої харчової і біологічної цінності, оскільки у ньому місться усі поживні речовини.

Це продукт який складається з шкарлупи, плівки, жовтка та білка

Запитання 3

Яка найцінніша частина яйця?

варіанти відповідей

Жовток

Білок

Плівка

Шкарлупа

Запитання 4

Яєчний білок це?

варіанти відповідей

Це рідина яка міститься у яйці разом з жовтком

Найцініша частина яйця

Прозора маса яка переважає та знаходиться у яйці з жовтком

Прозора рідина, що міститься в яйці. Утворюється з цитоплазми яйцеклітини, яка до запліднення являє собою (разом із жовтком) єдину клітину.

Запитання 5

Яєчний жовток це?

варіанти відповідей

Жовта маса яка є основною у яйці

Жовта тягуча маса що розміщена у яйці разом з білком

це яйцеклітина захищена від зовнішнього впливу різними оболонками чи шкаралупою овальної форми сукупність білка й жовтка

Це густа маса світлих і темних шарів що чергуються між собою, зверху він вкритий тонкою оболонкою. На поверхні жовтка розміщений зародок.

Запитання 6

З чого складається яйце куряче?

варіанти відповідей

Шкаралупи, плівки, жотка, білка

Шкаралупи (12%), білка (56%), жовтка(32%)

Шкаралупи (50%), плівки (5%), жовтка (20%), білка (25%)

Шкаралупа, білок, жовток, зародок

Запитання 7

На підприємствах громадського харчування використовують таку яєчну сировину?

варіанти відповідей

Курячі яйця, яєчний порошок, меланж

Курячі яйця, перепелині яйця, меланж

Курячі яйця, перепелині яйця, дієтичні яйця

Курячі яйця, перепелині яйця, яйця прісноводної птиці

Запитання 8

Яким приладом просвітлюють яйця на якість?

варіанти відповідей

Сканером

Ренгеном

3Д принтером

Овоскопом

Запитання 9

Як обробляють яйця перед використанням?

варіанти відповідей

Витримують у теплій воді

Промивають оцтом

Дизинфікують

Промивають

Витримують у теплій воді 10 хв.,

Витримують 0,5-процентним розчином кальцинованої соди 5 - 10 хв.,

Здійснюють дезінфекцію 0,5-процентним розчином хлорного вапна а хв.,

Ополіскують проточною холодною водою протягом 5 хв.,

Промивають під проточною теплою водою

Промивають розчином оцтової кислоти

Промивають розчином хлорного вапна

Промивають проточною холодною водою

Витримують у теплій воді 7 хв.,

Витримують 0,5-процентним розчином кальцинованої соди - 10 хв.,

Здійснюють дезінфекцію оцтовим розчином 5 хв.,

Ополіскують проточною холодною водою протягом 10 хв.,

Запитання 10

Де готують страви з яєць?

варіанти відповідей

В гарячому цеху

В соусному відділенні гарячого цеху

В суповому відділенні гарячого цеху

В холодному цеху

Запитання 11

Яйця курячі харчові залежно від строків їх зберігання і якості ділять на:

варіанти відповідей

Курячі і перепелині

Домашні дієтичні, столові фабричні

Домашні, державні, дієтичні

Дієтичні і столові

Запитання 12

Встановити відповідність за фото де зображені:

1. Омлет натуральний.

2. Омлет змішаний.

3. Омлет фарширований.

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест