Вища нервова діяльність

Додано: 15 квітня 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 50 разів
6 запитань
Запитання 1

Ви́ща нерво́ва дія́льність (ВНД) — сукупність різноманітних форм спільної діяльності кори півкуль великого мозку і підкіркових структур, яка забезпечує взаємодію цілісного організму із навколишнім середовищем (поведінку людини) - так чи ні?


варіанти відповідей

так

ні

Запитання 2

Нервова система складається з мільйонів нервових клітин — нейронів. По чутливих нейронах інформація про зміни, що відбулися всередині й поза тілом, надходить у спинний і головний мозок. По рухомих нейронах мозок передає команди до залоз і скелету. - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

"Складові частини нервової системи — це центральна нервова система, що включає головний і спинний мозок, і периферична нервова система, що зв'язує центральну нервову систему з усіма іншими частинами тіла.

У центральній нервовій системі відбувається обробка нервових імпульсів, які надходять від однієї частини тіла. Периферична нервова система одержує інформацію про всі зміни, що відбуваються поза тілом." - Так чи ні?

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 4

Рефлекторна дуга — це найпростіший нервовий провідний шлях, що дозволяє миттєво реагувати на що-небудь. Якщо наступите босою ногою на осколок, це пустить у хід рефлекторну дугу. Болючий рецептор, розташований у підошві ноги, пустить чутливим нервом вгору по нозі імпульс у спинний мозок. Потім по руховому нерву імпульс повернеться назад і примусить м'яз ніг різко смикнути ступню. - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Рецептори. Багато спеціальних клітин шкіри можуть сприймати зміни, що відбуваються у навколишньому світі. Бувають терморецептори, які реагують на високу та низьку температуру навколишнього середовища чи його предметів. Рецептори, які реагують на високі температури розташовані набагато нище, ніж рецептори, які реагують на низькі температури. Тому людині більш властиво мерзнути, ніж відчувати тепло. Бувають рецептори, які відрізняють тверді предмети від м•яких, гострі від тупих, є рецептори відчуття болю, дотику, тиску… Деякі рецептори сприймають лише один різновид впливу, а інші — кілька різновидів. Отримана інформація з нервової системи надходить у кров для обробки. - Так чи ні?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

В чому полягає функція світлового рефлексу? -

варіанти відповідей

Допомогти оку надзвичайно повільно адаптуватися до змін освітленості.

Не надавати оку можливості надзвичайно повільно адаптуватися до змін освітленості

Допомогти оку надзвичайно швидко адаптуватися до змін освітленості. Діаметр зіниці змінюється в межах приблизно від 15 мм при максимальному звуженні (світло) до 8 мм при максимальному розширенні (темно).

Допомогти оку надзвичайно швидко адаптуватися до змін освітленості. Діаметр зіниці змінюється в межах приблизно від 15 мм при максимальному звуженні (темрява) до 8 мм при максимальному розширенні (яскраве освітлення).

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест