вивітрювання

Додано: 8 листопада 2023
Предмет: Геометрія, 6 клас
4 запитання
Запитання 1

що таке фізичне вивітрювання

варіанти відповідей

це уламкі телефонів

це руйнування гірських порід до уламків під впливом коливань

це руйнуваня порід які виітрюваються в повітрі та в грунті та ще дає дуже сильний пар

це фізика в уламках

Запитання 2

органічне вивітрювання це

варіанти відповідей

руйнування гірських порід вітром, текучими водами та льодом. в техніці — руйнування поверхні металу механічними діями — ударами, тертям або електричними розрядами. і — поверхневий дефект епітелію.

тан бюджетів господарської системи, підприємства, регіону, держави тощо, за якого витрати і прибутки урівноважені, близькі або рівні між собою.

сходять до язичницьких релігійних ритуалів, до мистецтва давньогрецьких мімів. Як вид театру з'явилася в Римській імперії в епоху Августа. У середньовіччя пантоміма була заборонена церквою, але продовжувала жити в мистецтві мандрівних мімів, гистріонів, жонглерів, блазнів і менестрелів. Розцвіла в 16-18 ст. в імпровізаційній комедії дель арте, театрі бродячих італійських акторів, які включали у вистави безсловесну інтермедію. Першою пантомімою стала побутова (любовна) мелодрама, арлекінада. В 18-19 ст. арлекінада перетворилася в улюблений жанр французького балаганного театру.

У театрі нового часу пантоміма вперше з'явилася у вигляді театралізованого балету (пантоміма Д.Вівера в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні, 1702). Протягом 18 ст. існувала в театрах як інтермедії в антрактах трагедій і комедій, ставши предтечею водевілю. В 1750 пантоміма стала складовою частиною драматичного балету Ж. Ж. Новера.

Етапним у розвитку пантоміми стала творчість Ж. Г. Б. Дебюро в паризькому театрі «Фонамбюль» (1819), коли він вивів на підмостки П'єро, який став класичним персонажем пантоміми, а Дебюро поклав початок ліричній поетичній пантомімі.

Наприкінці 19 ст. пантоміма розвивається в європейських мюзик-холах і театрах мініатюр як окремі естрадні номери. В 20 ст. зародилася марсельська школа пантоміми на чолі з Л.Руффом. В Англії в трупі Ф.Карно вперше виступив Ч.Чаплін. У Німеччині пантомімою займався М.Рейнхардт.

Зліт пантоміми в другій половині 1950-х пов'язаний з появою безпредметної пантоміми на основі спадщини Дебюро. В 1933 Ж-Л.Барро став використати пластику як самодостатню мову. М. Марсо винайшов маску клоуна Біпа. Сучасний мім досконало володіє тілом і знає мову балету, він акробат, жонглер, драматичний артист.

На Русі пантоміма входила до складу багатьох народних ігор й обрядів, виступів блазнів. В 19 в. пантоміма ставилися на підмостках балаганів й у цирках. В 1910-х виразні засоби пантоміми привернули увагу режисера К. А. Марджанова, Н. Н. Евреинова, А. Я. Таїрова, В. Е. Мейєрхольда.

Різновиди пантомім


це руйнування гірських порід поряд з організмами.

Запитання 3

хімічне вивітрювання це

варіанти відповідей

сукупність слів якоїсь мови чи діалекту та словниковий склад мови письменника (чи художнього твору) — словниковий склад мови. Наука, яка вивчає словниковий склад, називається лексикологією.


ЗИМА

процес руйнування гірських порід під дією повітря і води

організми які випаровуються завдяки хімії

Запитання 4

ерозія це

варіанти відповідей

це руйнування гірських порід під поверхневими проточними водами

це наслідок цього відбувається насичення вод хімічними елементами, які містяться в мінералах.



це  вивітрювання, яке відбувається під впливом рослинних і тваринних організмів. Коріння дерев, що ростуть на скелях, на зразок клинів розсовують тріщини. Руйнування гірських порід сприяють і тварини, особливо гризуни, які риють нори.

це процес механічного руйнування та хімічної зміни гірських порід і мінералів земної поверхні та приповерхневих шарів літосфери під впливом різноманітних атмосферних агентів, ґрунтових та поверхневих вод, життєдіяльності організмів та продуктів їхнього розкладення.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест