Вплив кольорів інтер'єру на людину.

Додано: 6 лютого 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 334 рази
11 запитань
Запитання 1

Створити у приміщенні атмосферу затишку чи дискомфорту, візуально зменшити чи збільшити простір, внести динаміку або спокій допомагає

варіанти відповідей

висота

колір

простір

світло

Запитання 2

Колір-це

варіанти відповідей

властивість тіл викликати те або інше слухове відчуття

властивість тіл викликати те або інше зорове відчуття

властивість тіл викликати те або інше тактильне відчуття

властивість тіл викликати те або інше просторове відчуття

Запитання 3

До групи ахроматичних кольорів відносяться

варіанти відповідей

білий, сірий і чорний

білий, чорний і червоний

білий, сірий, червоний

червоний, жовтий і сірий

Запитання 4

Хроматичні кольори визначаються такими властивостями

варіанти відповідей

яскравість

тусклість

світлота

ритм

Запитання 5

До активних кольорів психологи відносять

варіанти відповідей

білий

чорний

червоний

жовтий

Запитання 6

Який колір у дизайні має назву  «елегантна нейтральність» ?

варіанти відповідей

коричневий

білий

сірий

чорний

Запитання 7

Цей яскравий і насичений колір, як правило, є в інтер'єрі домінуючим, навіть якщо його не багато. Крім того, він миттєво захоплює увагу і висуває пофарбовані в нього об'єкти на передній план. Тому цей колір добре підходить для створення акцентів, наприклад, в облицюванні або аксесуарах. Велика його кількість негативно може вплинути на психіку і створити гнітючу атмосферу в кімнаті, тоді як при вмілому використанні він, безумовно, буде піднімати настрій.

варіанти відповідей

синій

фіолетовий

червоний

чорний

Запитання 8

Цей колір в інтер'єрі сприяє внутрішньому поглибленню: він допомагає абстрагуватися від усього непотрібного й сконцентруватися на головній проблемі. Разом із золотом підійде для спальні - це водночас додасть теплоту і допоможе відгородитися від повсякденних проблем. Вважається, що даний колір - важкий, тому його не рекомендують використовувати для дітей, але стосується це, в першу чергу, його темних відтінків.

варіанти відповідей

синій

фіолетовий

червоний

чорний

Запитання 9

Дуже обережно потрібно використовувати даний колір у вирішенні інтер'єру, тому що він поглинає всі інші кольори і, як такий, вважається несприятливим в оформленні житлових кімнат. Однак це не означає, що його не можна використовувати як елемент декору або зовнішньої обробки. Окремі включення у вигляді смуг або плям у поєднанні з білим кольором цілком допустимі і навіть бувають дуже оригінальні. Такі інтер'єри вважають кращими для стриманих і зібраних людей.

варіанти відповідей

синій

фіолетовий

червоний

чорний

Запитання 10

Цей колір в інтер'єрі - це, перш за все, тепло і затишок. Він добре стимулює, бадьорить і оживляє, як яскравий сонячний день. Він сприяє інтелектуальній діяльності, концентрації уваги, тому його добре використовувати у навчальної діяльності, підготовки до іспитів. Даний колір - найкращий для дитячих кімнат: з одного боку, він покращує розумові здібності, посилює спрагу знань, з іншого, його вплив збільшує кількість червоних кров'яних тілець, прискорює ріст і підвищує активність. Але не перестарайтесь з ним: зловживання цим кольором в інтер'єрі може викликати сильне роздратування, стомлення і навіть призвести до невротичних станів. 

варіанти відповідей

зелений

помаранчевий

жовтий

синій

Запитання 11

За кількістю відтінків даний колір - самий різноманітний колір спектра. Учені встановили, що він має снодійну дію, допомагає розсіювати негативні емоції, врівноважує і приносить умиротворення, тому якщо ви погано засинаєте, прикрасьте спальне місце саме цим кольором.

варіанти відповідей

зелений

помаранчевий

жовтий

синій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест