Фактори, зумовлені різними формами діяльності людини, що призводять до зміни екологічних факторів існування мікроорганізмів:
Теплолюбні мікроорганізми з температурним оптимом 50-600С
Холодолюбні мікроби -
Найбільш згубними для бактерій є
Розмноження мікроорганізмів майже повністю припиняється при концентрації солі у середовищі:
При консервуванні м`яса розчин солі має бути:
Середньовологолюбні мікроорганізми:
Розчин цукру, необхідний для загибелі всіх мікроорганізмів:
Термічна обробка продукту при температурі нижчій за 1000С
Мікроорганізми, які розвиваються при оптимальному рН 9 і вище:
Найбільш стійкими до хімічних речовин є:
Розкладають поліпептидну оболонку клітин:
Для знезараження токсину правцю і збудника дифтерії використовують:
Підсилення фізіологічних функцій при сумісному розвитку мікроорганізмів - це:
Антибіотичні речовини рослинного походження:
За схемою Нікітинського додавання антисептиків при зберіганні харчових продуктів відноситься до методів зберігання за принципом:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома